Finale 4x200m vrije slag zonder Emmanuel Vanluchene

© BELGA
Redactie KW

Louis Croenen, Dieter Dekoninck, Glenn Surgeloose en Pieter Timmers – in die volgorde – zwemmen in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 4u38 de finale van de 4×200 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat meldt coach Ronald Gaastra op Twitter.

In vergelijking met het team dat in de reeksen het ticket voor de eindstrijd met acht landen behaalde, komt Timmers in de plaats van Emmanuel Vanluchene. De Belgen zetten in de reeksen een chrono van 7:08.72 op de tabellen. Ze kwamen zo in de buurt van de Belgische besttijd, die sinds het voorbije EK in Londen 7:08.28 bedraagt. Croenen en co. realiseerden de zevende chrono van de reeksen.

Surgeloose was in de reeksen de slotzwemmer. Hij schuift op naar de derde plaats in de volgorde, Timmers moet het ditmaal afmaken.

Het team zou aanvankelijk forfait geven voor de reeksen van de 4×200 meter vrij. Omdat er dinsdag met de reeksen van de 100m vrij (voor Timmers en Surgeloose) en later op de dag met de finale van de 200m vlinder (voor Croenen) nog wedstrijden op het menu stonden, werd eerst beslist om geen Belgisch team te laten starten. Na een nachtje slapen (en ook flink wat kritiek van buitenaf) kwam men uiteindelijk op die beslissing terug.

Eerder op deze Spelen werden de Belgische mannen (Vanluchene, Surgeloose, Timmers en Jasper Aerents) nog zesde in de finale van de 4x100m vrij. Vier jaar geleden op de Spelen in Londen strandde het Belgische 4x200m-team op de 12e plaats.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.