Cercle Brugge moet beker na verdienstelijke finale aan Racing Genk laten

© BELGA
Redactie KW

De vereniging, die in de eindronde met tweedeklassers nog volop voor het behoud in de Jupiler Pro League strijdt, verloor de apotheose van de Cofidis Cup met 0-2.

Bij Cercle viel linksback Bernt Evens al tijdens de opwarming geblesseerd uit. Zijn plaats werd ingenomen door Rudy.

Het Koning Boudewijnstadion zag een leuk wedstrijdbegin waarin Cercle vrank en vrij zijn kans ging en in de 14de minuut ook een unieke gelegenheid op een vroege 1-0 afdwong. Rudy zette mooi Koulibaly in de wind, drong de grote rechthoek binnen, maar besloot zwak in het zijnet. Genk dreigde tegen via pogingen van Koulibaly, De Ceulaer, Vossen en Joseph-Monrose, maar het vizier van de Limburgers stond duidelijk nog niet op scherp.

Geluk voor Verbist

Groen-zwart, in de reguliere competitie nog een comateuze patiënt, bleef aardig meevoetballen en de naar schatting 10.000 meegereisde supporters van de vereniging probeerden de drie keer grotere Genkse aanhang verbaal van antwoord te dienen. Maar Genk bleef gevaarlijk tegen prikken. Kort na het halfuur zette De Ceulaer zich door langs de doellijn, maar Verbist verhinderde een Brugse achterstand. Luttele minuten later had diezelfde Verbist wel mazzel toen hij tegen Vossen trapte maar de bal richting zijlijn afweek. Aan de overkant kopte Wils een hoekschop maar nipt naast het doel van Köteles.

Toenemende Genkse druk

Deze bekerfinale miste enkel nog een doelpunt en dat kwam er kort na de herneming ei zo na toen Simaeys van kortbij naast een leeg Cercledoel kopte. De vereniging stak nog even zijn neus aan het venster met een zwakke kopbal van Rudy, maar Genk zette meer en meer druk naar voren. Tot veel kansen leidde dat echter niet, waardoor de finale aan bloedarmoede begon te leiden. Ook een bedrijvig ingevallen Bakenga slaagde er niet in om Cercle op voorsprong te zetten.

Vijf minuten van het einde, op een moment dat iedereen zich aan het klaarmaken was voor de verlengingen, kopte Kumordzi heel Genk op vrijschop van Hyland naar de zevende hemel. Vossen nette de voor de Limburgers verlossende 0-2.

Zondag belangrijk eindrondeduel

Belangrijkste doelstelling voor Cercle aan het einde van dit seizoen blijft de eindronde met drie tweedeklassers winnen. Na de uitzege van vorige week tegen Moeskroen-Péruwelz komt nu zondag Westerlo op bezoek in Jan Breydel. De vereniging mag dat belangrijke duel met vertrouwen tegemoet zien.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 17 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.