BK veldrijden in 2014 rond de Gaverbeek

Redactie KW

Stad Waregem heeft de organisatie van het Belgisch kampioenschap veldrijden in 2014 toegewezen gekregen. Hoogstwaarschijnlijk zal het parcours op en rond de Gaverbeekhippodroom worden uitgetekend.

Waregem wil met het BK de reputatie als sportstad, met onder meer de Grote Steeple-Chase en Dwars door Vlaanderen, nog meer onderstrepen. Zeker wat wielrennen betreft, want de start van een Tourrit in 2007 en Desselgem als Dorp van de Ronde dit jaar smaakten naar meer.

Nieuwe vzw voor organisatie

En nu is er dus de bevestiging van de KBWB dat Waregem in 2014 het Belgisch kampioenschap veldrijden mag organiseren. Er zal daarvoor een vzw opgericht worden, waarbij zowel de stad als KSV Waregem Vooruit hun schouders onder de organisatie zullen zetten. Wat de locatie betreft is nog niets 100 procent zeker, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt dat de Gaverbeekhippodroom.

(TVH/FV)

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van vrijdag 2 juli 2010. Vanavond ook in het journaal van Focus-WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.