Zege met dozijn punten verschil van Oostende in Hasselt

Servaas Buyschaert deed het opnieuw heel keurig.© PR

In een inhaalmatch heeft Filou Oostende vlot met 74-86 gewonnen van Limburg United. Servaas Buysschaert haalde de beste computerevaluatie bij de Zeekapiteins.

Oostende nam na 10-12 de teugels stevig in handen en leidde met 18-28 na het openingskwart. De Zeekapiteins bleven tot halverwege het tweede kwart op het gaspedaal duwden. Olivier Troisfontaines, die met twee bommen (18-34) het tweede kwart geopend had, plofte met een lay-up na assist van Keye van der Vuurst in de veertiende minuut een maximale zeventienpunten-voorsprong (21-38) op het bord. De Limburgers knabbelden daarvan iets meer dan de helft naar de rust (41-49) toe.

Desiron naderde meteen tot 43-49 waarna Buysschaert even lekker dunkte: 43-51. Oostende verhoogde de intensiteit en dat vertaalde zich snel in de tussenstanden: van 48-56 (driepunter Mitchell) over 48-63 naar 51-69 en 53-72. Aan het halfuur wenkte de twintiger (55-74). Nakic zorgde daarvoor in de 32ste minuut: 55-76, meteen het grootste verschil van de avond. Na 62-79 beperkten de Limburgers de schade nog: 69-80 en 72-82. Xander Pintelon legde de 74-86-eindstand vast.

Dubbele cijfers

Bij Oostende boekte Servaas Buysschaert, die weliswaar vijf fouten hoorde, de beste computerevaluatie: 17 punten (6 op 6 tweepunters en 5 op 7 vrijworpen), 4 rebounds , 1 assist en 7 uitgelokte fouten in 19’30”. Olivier Troisfontaines (16), Pierre-Antoine Gillet (13) en Loic Schwartz (10) eindigden eveneens in de dubbele cijfers. Jean-Marc Mwema plukte de meeste rebounds (6), eentje meer dan Amar Sylla.

Keye van der Vuurst (7), Mario Nakic (5) en Dusan Djordjevic (4) deelden de meeste assists uit. De twaalf spelers scoorden overigens allemaal, Xander Pintelon legde met zijn korf op assist van Troisfontaines de 74-86-eindstand in sporthal ‘De Alverberg’ in Hasselt vast. (PR)