Uitgestelde wedstrijd is topaffiche geworden voor Oedelem One: “We surfen mee op de nieuwe wind”

Redactie KW

In derde provinciale wordt ook met veel intensiteit en ambitie basketbal gespeeld. Bert Wyseur, tot vorig jaar coach in nationale reeksen, uit zijn respect voor de werking in de lagere provinciale reeksen. Toevallig is hij momenteel ook coach van de vierde ploeg van Gistel/Oostende. Zijn team speelt volgende donderdag in en tegen Oedelem One.

Voor één keer was het niet coronagerelateerd, maar op de allereerste speeldag werden enkele wedstrijden uitgesteld omdat er te weinig scheidsrechters ter beschikking waren. Een ervan is ondertussen de onvervalste topper in derde provinciale B.

“Vooraleer we daaraan toe zijn, spelen we eerst nog tegen Oostende/Bredene, en ook die ploeg willen we niet onderschatten”, aldus Thomas Ingelbrecht, coach van de Oedelemse One-ploeg. “Maar als we die opdracht tot een goed einde brengen, wacht ons inderdaad een topaffiche tegen medeleider Gistel/Oostende Four. Jammer dat we op een weekdag moeten spelen.”

Eerlijke ambitie

De Oedelemse oefenmeester windt er geen doekjes om: “We hebben bij het begin van het seizoen onze ambitie uitgesproken om te promoveren, liefst met de titel. Toen dat in de groep nagevraagd werd, stak elke speler de hand op om aan te geven dat we er samen voor zouden gaan. Tot nu toe lukt dat aardig en wonnen we alle wedstrijden overtuigend.”

“Een onverwacht dipje, zoals dat de voorbije jaren blijkbaar mogelijk was, kenden we nog niet. Met het verjongde bestuur is het prettig werken. We surfen mee op die nieuwe wind en helpen mekaar waar en wanneer dat mogelijk is.”

Dubbeltje op zijn kant

Ingelbrecht leeft met zijn spelers rustig naar de topper toe. “Ik verwacht een sterke wedstrijd aan een hoog tempo. Mijn achting voor Bert Wyseur is groot, hij zal goed voorbereid naar Oedelem komen met een zeer jonge spelersgroep. Wij zijn er eveneens klaar voor. We weten ongeveer wat zij zullen doen en hebben tegenzetten in gedachten. Vraag is hoe zij reageren op onze reacties”, lacht hij.

“Dat de beste moge winnen! Als zij dat zijn, dan aanvaarden we dat zonder morren. Maar als wij dat zijn, doen we er alles aan om de zege op Den Akker te houden. Ondertussen doe ik er alles aan om mijn mannen alert te houden. Op de trainingen wil ik hen verrassen. Dat zij de toeschouwers op het veld maar laten zien wat ze kunnen.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.