Tweede zege op rij voor ION Basket Waregem

Amy Desmet van Waregem glipt onder de armen van Ilse Deforche.© VDB
Amy Desmet van Waregem glipt onder de armen van Ilse Deforche.© VDB
Redactie KW

ION Basket Waregem heeft de smaak te pakken in de hoogste klasse van het damesbasketbal. Na de zege vorige week tegen Kortrijk Spurs moest nu ook Sparta Laarne voor de bijl. Het werd 71-48.

Waregem – die voor het eerst in een jaar terug beroep doet op Emma Vindevogel – begon het best aan de partij. Amy Desmet zette meteen de toon met 5 punten op rij. Een collectief sterk Waregem stoomde door naar 24-10 na 10 minuten.

Ook in de tweede periode ging de thuisploeg op zijn elan door. Vindevogel scoorde meteen haar eerste punten. Met nog ruim drie minuten op de klok was het Desplenter die de twintiger liet noteren: 38-18. Margot Vanhoutte zette de 43-24 ruststand op het bord.

Bogaert opende de score na de break. De flinke bonus zorgde ervoor dat coach Frederic Claessens al naar hartenlust kon roteren. Na driekwart stonden de bordjes op 57-33. In een overbodig slotquarter hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Laarne zag nog Degels uitvallen met een enkelblessure. Eindstand 71-48.

Woensdag staat het thuisduel tegen Phantoms Boom op het programma.

Assistent-coach Tanja Popivoda was uiteraard heel blij met de zege van haar team. “Het verlies in de heenronde op het veld van Laarne had ik nog altijd niet verteerd”, vertelt de Harelbeekse. “Nu was er van een wedstrijd nooit sprake. We begonnen heel sterk en deden hen meteen naar adem happen. Defensief waren we heel agressief wat resulteerde in makkelijker scores. Hopelijk kunnen we hier een vervolg aan breien woensdag tegen Boom. Dit zal natuurlijk andere koek zijn. Toch gaan we het hun proberen heel moeilijk te maken.”

Naast de zege had Waregem nog meer reden om opgetogen te zijn. Emma Vindevogel (16) kwam voor het eerst terug in actie na een knieblessure. “En dat is precies een jaar geleden”, glundert de Zultse. “Eerst was het plan om al na zeven maanden mijn eerste stappen terug op het parket te zetten. Maar dit bleek te vroeg en door corona was er dan ook geen haast bij.”

“Voor de wedstrijd was ik nog niet zeker, maar na de opwarming kreeg ik het licht op groen. Uiteraard kwam er een beetje stress bij kijken, maar eenmaal op het veld verdween die als sneeuw voor de zon. Na de zege van vorige week tegen Kortrijk Spurs was het vertrouwen groot bij de ploeg. We hebben de lijn kunnen doortrekken en zo een klinkende revanche kunnen pakken op de nederlaag op hun veld”, aldus Vindevogel.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier