Thibault Decloedt ziet transfer in het water vallen: “Het is zeker geen drama voor mij”

Thibaut Decloedt.

Een tijdje terug kondigden we de transfer van Thibault Decloedt van eersteprovincialer Mibac Middelkerke naar reeksgenoot Koekelare aan. Die ploeg wordt door het vertrek van coach David Verde Presa en een reeks spelers opgedoekt, waardoor de transfer van Thibault Decloedt in het water valt.

“Toen ik de beslissing genomen had om naar Koekelare te trekken, leek mij dit toen een perfecte transfer naar een ploeg met ambitie om te promoveren, met veel spelers die ik al goed kende en een goede coach”, vertelt Decloedt.

“Dit was ook mijn eerste transfer in 10 jaar, dus was het zeker geen lichte beslissing. Maar toen het duidelijk werd dat dit niet meer doorging, ben ik samen met spelers, coach en bestuur van Mibac volop beginnen zoeken naar spelers om Middelkerke volgend jaar te versterken. Dit lijkt goed te lukken met een deel van de overgebleven spelers van Koekelare die al getekend hebben. Ik blijf dus bij Middelkerke. Het is jammer, want Koekelare leek een mooie kans voor mij, maar het is ook geen drama.”

Decloedt voelde de bui al eventjes hangen. “Ik wil wel duidelijk stellen dat coach David van Koekelare altijd eerlijk is geweest tegenover mij. Ik wist al een tijdje dat de kans bestond dat hij naar Racing Brugge zou trekken en was dus hier ook al een beetje op voorbereid. Ook al hoopte ik wel dat plan-Koekelare zou doorgaan. Hij heeft een keuze gemaakt uit ambitie die ik ergens wel snap, de timing was misschien ongelukkig. Maar persoonlijk neem ik hem niets kwalijk. En blijven spelen in de club waar ik me al 10 jaar thuis voel is zeker geen straf voor mij”, aldus nog Thibault. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier