Sterke Belgian Cats U20 verslaan Duitsland

© EL

Op de FIBA Women’s European Challenger in Het Bulgaarse Sofia trokken de Belgian Cats U20 aan het langste eind tegen Duitsland met 62-70-cijfers.

Duitsland was meteen bij de les: 5-0. Nastja Claessens opende voor de Cats de scores: 7-4. Kapenga en een bom van Van Buggenhout brachten de stand op 15-11. Franquin zette de 22-19 op het bord na 10 minuten.

Lisowa zorgde na twee minuten in deel 2 voor de aansluiting: 24-23. Een afstandsschot van Van Buggenhout bracht de Cats voor het eerst op voorsprong: 24-26. Ine Joris maakte de 26-30 en de 28-33 met een bom. Een gretige Emma Vindevogel dikte aan tot 30-37 op aangeven van Claessens. Diezelfde Claessens zette de dubbele cijfers op het bord: 33-43. Reichert knalde de 35-43 ruststand op het bord.

De Duitsers openden de tweede helft met een 4-0. Enkel Lisowa kwam tot scoren na 5 minuten spelen. Drie minuten later was alles te herdoen: 46-45. Op aangeven van Emma Van Thuyne bracht Emma Bell alles terug in evenwicht: 48-48. Enkele tellen later was het opnieuw Bell die vanop afstand raak schoot: 48-54 na 30 minuten.

In de slotperiode bleven de Cats moeilijk de weg naar doel vinden. Duitsland kwam langszij, maar Franquin bracht in haar eentje de stand terug op 57-63. Die kloof bleef op het bord met nog 1 minuut te spelen. Claessens zette 2 vrijworpen om: 62-70. Meteen de eindstand.

Knappe prestatie van de Young Cats die morgen in hun laatste partij Kroatië partij geven.

Speelden: Kapenga 2, Vindevogel 4, Van Thuyne, Claessens 8 (3BLK), Billiaert 3, Lisowa 9, E. Bell 9, S. Bell 8, Bah, Van Buggenhout 10, Joris 7 (8 rebounds), Franquin 10.