Start EK-kwalificatiecampagne Belgian Lions : “Gillet treedt uit schaduw van Hervelle”

België behoort tot een poule met Wit-Rusland, Denemarken en Macedonië. Naast Boukichou is Gillet één van de twee Oostendse internationals.

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Met het oog op continuïteit had Telenet Oostende in de zomer van 2013 al verscheidene meerjarencontracten afgesloten. Pierre-Antoine Gillet tekende een contract tot en met het seizoen 2015-2016. “De power forward uit Hoei die voorheen ook al onder coach Gjergja speelde bij Luik, is ook één van de jonge spelers die vrij vlot overgeschakeld is op een hoger niveau en zich aangepast heeft aan de hoge intensiteit van een ploeg als Oostende, die zowel Belgisch als Europees actief is”, merkt sportief manager Philip Debaere op.

Positieve lijn doortrekken

“Pierre-Antoine heeft het helemaal naar zijn zin in Oostende en trekt de positieve lijn nu ook verder door naar de nationale ploeg waar hij met zijn dodelijke en soms beslissende driepunters steeds meer uit de schaduw treedt van een gevestigde waarde als Axel Hervelle”, voegt Debaere er fijntjes aan te.

“Gillet, die deze zomer ook een individuele stage van een week met coach Dario Gjergja deed, beschikt over een uitstekende werkethiek en heeft er ook alles voor over om nog beter te worden. Gezien zijn jonge leeftijd is de groeimarge natuurlijk nog vrij groot. Bovendien is hij één van de weinige jonge Oostendenaars die aan het lange slepende seizoen geen blessures heeft overgehouden en in tegenstelling met zijn ploegmaats Serron, Salumu en Marnegrave geen forfait moest geven voor de Belgian Lions”, besluit Debaere.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.