Sébastien Bellin inspireert ION Waregem

Sébastien Bellin met sportief manager dames One Caroline de Roose, voorzitter Dieter Debo, sportief manager Dimitri Demol en sportief manager heren One Bart Delarue.
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Sébastien Bellin was dinsdagavond te gast als spreker in de gebouwen van Projectontwikkelaar ION in Waregem. De ex-basketbalspeler van onder andere Power Wevelgem en BC Oostende overleefde de bomaanslagen op de luchthaven van Zaventem. Zijn toespraak maakte een grote indruk, ook op de jonge spelers.

22 maart 2016 staat in ons collectieve geheugen gegrift, en al zeker in dat van Sébastien Bellin. In een motiverende toespraak nam hij de Waregemse basketbalfamilie mee op zijn emotionele en fysieke reis. Bellin liet zien hoe hij aan de rand van de dood was gekomen en hoe hij zichzelf heeft herbouwd met behulp van zijn vier pijlers in het leven.

“Dit was een waardevol initiatief”, zegt voorzitter Dieter Debo. “Dit was een zeer pakkende getuigenis. Een zeer geslaagde, sterke toespraak. Ik zag heel veel emoties in de zaal. Dit kwam hard binnen.”

“Het was mooi dat heel onze ploeg aanwezig was op die toespraak”, zegt Sanne Desplenter (19), speelster bij de eerste ploeg. “Daarna hadden we het er op training nog over. Ik denk dat ik hier nog veel aan zal denken, en dat het me zal helpen om bijvoorbeeld mijn stress onder controle te houden.”

“Vooral nooit opgeven en blijven werken om je doel te bereiken”, vertelt Guillaume De Mol (16). “Het is me bijgebleven hoe hij na de explosie de klik maakte in zijn mindset om ervoor te zorgen dat hij stopte met bloeden. Hier komen we met zijn allen gemotiveerd uit. Ego’s uitschakelen, het teambelang vooropstellen en als team winnen.”

© ELD

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.