"Na een samenwerking van 8 jaar heeft Nick Vande Lanotte besloten andere beroepshorizonten te verkennen", meldt Filou Oostende woensdagmiddag op zijn website. "Nick was verantwoordelijk voor het scouten van jonge talenten en bracht zo, samen met Sam Rotsaert, onder andere Khalid Boukichou, Robby Rogiers, Simon Buysse, Noe Botuli en Servaas Buysschaert naar Oostende. Ook voor de rekrutering van de eerste ploeg leverde hij waardevolle bijdragen, vorig seizoen nog met Nemanja Djuricic. De club is dankbaar voor de jarenlange samenwerking en wenst hem veel succes toe voor de toekomst", luidt het bericht nog.

Besparingen

Een keuze voor zijn persoonlijk leven, noemt Nick Vande Lanotte zelf zijn vertrek. "Na 8 jaar vind ik het tijd voor iets anders. Wat dat wordt, weet ik zelf nog niet. Bovendien vinden er besparingen plaats bij de club. Ik denk dat deze beslissing, die in onderling overleg werd genomen, voor beide partijen goed is."

Dat vorige week Philip Debaere werd ontslagen, is puur toeval, zegt hij nog. "Mijn beslissing was al genomen eind juni en heeft niets met het nieuws van vorige week te maken. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de afgelopen 8 jaar, waarbij we heel veel gewonnen hebben en waarbij ik heel goed samen heb gewerkt met onder meer coach Dario Gjergja en assistent Thierry Declercq."

(ON)

"Na een samenwerking van 8 jaar heeft Nick Vande Lanotte besloten andere beroepshorizonten te verkennen", meldt Filou Oostende woensdagmiddag op zijn website. "Nick was verantwoordelijk voor het scouten van jonge talenten en bracht zo, samen met Sam Rotsaert, onder andere Khalid Boukichou, Robby Rogiers, Simon Buysse, Noe Botuli en Servaas Buysschaert naar Oostende. Ook voor de rekrutering van de eerste ploeg leverde hij waardevolle bijdragen, vorig seizoen nog met Nemanja Djuricic. De club is dankbaar voor de jarenlange samenwerking en wenst hem veel succes toe voor de toekomst", luidt het bericht nog.Een keuze voor zijn persoonlijk leven, noemt Nick Vande Lanotte zelf zijn vertrek. "Na 8 jaar vind ik het tijd voor iets anders. Wat dat wordt, weet ik zelf nog niet. Bovendien vinden er besparingen plaats bij de club. Ik denk dat deze beslissing, die in onderling overleg werd genomen, voor beide partijen goed is."Dat vorige week Philip Debaere werd ontslagen, is puur toeval, zegt hij nog. "Mijn beslissing was al genomen eind juni en heeft niets met het nieuws van vorige week te maken. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de afgelopen 8 jaar, waarbij we heel veel gewonnen hebben en waarbij ik heel goed samen heb gewerkt met onder meer coach Dario Gjergja en assistent Thierry Declercq." (ON)