Regionale U19 van Avanti Dames viert de titel

In de schaduw van de senioren van dames Avanti Brugge speelt er elk weekend nog tal van aanstormend talent bij de jongerenploegen van deze club. De landelijke U19 staat gedeeld aan de leiding met Antwerp Giants en moet nog één wedstrijd spelen. De regionale U19 mag zich nu al kampioen noemen na een mooie 54-63-uitoverwinning bij Sparta Laarne.

We zien Liselot Van Nieuwenhuyze, Marie Van Acker, Justien Van Nevel, Jade De Ruyck, Nore Struyve, Fien Van Acker, Margot Boedt, Silke Swimberghe, Helena Dejonghe, Xandra Tack en Amber Verstraete.

Een overgelukkige coach Thomas Devriendt (31) doet zijn verhaal. “Achteraf beschouwd ging het super vlot”, vertelt hij enthousiast. “Alhoewel we in de heenronde tweemaal verloren, zijn we positief blijven denken en konden we onze achterstand naar dit eindresultaat ombuigen. Vorig jaar waren we ook kampioen, maar dan van de rechterkolom. Wat me ook heel blij maakt, is het feit dat we dit verwezenlijkt hebben met dezelfde ploeg als vorig jaar. Met uitbreiding van een paar jongeren van bij de U16. Er zit zeker nog toekomst in deze groep.”

De toekomst is het allerbelangrijkste voor deze jongeren. “Sommigen spelen al in eerste provinciale met Avanti Two, sommigen zullen het iets rustiger aandoen door de studies en opteren voor de Three, maar we gaan volgend seizoen zeker met dit project door. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit ook wel met mij zijn. Ik ben nog aan de slag bij de heren van Knokke Two. Een functie als coach van de U18 bij Knokke zag ik zeker zitten, maar volgens de laatste geruchten zal dit niet kunnen doorgaan. Ik kijk er wel naar uit om samen te werken met de drie nieuwe speelsters die overkomen van de dames van Knokke Two. Daar zit zeker talent tussen en dat gaan ze nu kunnen bewijzen. Bij hun vorige ploeg was het simpel: geef de bal aan een van de zusjes Bode en die maken wel het punt. Nu zullen ze het zelf moeten doen. Volgend seizoen wordt een nieuwe uitdaging.” (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.