Oostkamp Two voor tweede jaar op rij kampioen

Redactie KW

Drie speeldagen voor het einde van de competitie behaalde Oostkamp Two zekerheid over de titel in derde provinciale B.

Voor de Merels is het de tweede titel op rij: vorig jaar werd de ploeg heropgestart in vierde provinciale en werden ze kampioen zonder één verliesmatch. Zo gemakkelijk ging het dit jaar zeker niet. Oostkamp miste zijn start en moest zich snel herpakken om op schema te blijven. In de cruciale partijen in de terugronde werden de concurrenten echter één na één teruggeslagen en in de thuismatch tegen Bredene werd de kroon op het werk gezet: het werd 63-46 na een moeilijke wedstrijd.

Het ging snel van 0-2 naar 15-2, maar dan viel De Boysere geblesseerd uit en leek de geoliede machine te stokken. In het tweede quarter (11-11) hielden de bezoekers zelfs gelijke tred en in het derde quarter leken ze heel even een bedreiging voor het geplande feestje te vormen. Bij 39-31 vonden Mattheeuws en Vansteelandt mekaar eindelijk wat beter, maar zekerheid over de zege en de titel bleef uit tot in de laatste minuten. De opluchting was in de hele zaal te voelen. De jonge Merels speelden verstandig uit en maakten gretig gebruik van de opportuniteit om coach Gerrit Major onder de douche te slepen.

Quarterstanden: 20-6/31-17/43-32/63-46.

Speelden voor Oostkamp Two: Marote 5, Deman 12, Robaeys 6, Vansteelandt 12, De Boysere 1, De Caluwé 3, Mattheeuws 12, Acx 1, Beausart, Meulebrouck 2, Deweerdt 3, Decuypere 6.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.