“Onbegonnen zaak om te spelen zonder bar en fans”

Het amateursporten ligt al maanden stil. Met de huidige coronacijfers lijkt een mogelijke herstart van de competitie zo goed als onmogelijk voor de gestelde termijn van eind februari. En dus wordt het uitkijken naar volgend seizoen. Coach Bruce Minne van Basket SKT Ieper in Top Division One wil er zeker nog een jaartje bij doen.

Bruce Minne blijft mogelijk langer bij Basket SKT Ieper.© (Foto EF)
Bruce Minne blijft mogelijk langer bij Basket SKT Ieper.© (Foto EF)

De coach houdt in deze vreemde tijd contact met zijn spelers. “We hebben een Whatsappgroepje met het team”, zegt coach Bruce Minne. “Met sommigen heb ik meer contact dan met anderen. De meeste spelers onderhouden hun conditie met lopen en fietsen, maar ze missen het basketbal enorm. Van sommigen weet ik dat die hun conditie beter onderhouden dan anderen, maar dat is tijdens de zomerbreak ook elke keer zo…”

Realistisch zijn

De daling van de coronacijfers is stilgevallen en dat is geen goed nieuws voor de herstart van de competitie. Dat beseft coach Minne ook maar al te goed. “Ik vrees dat we niet meer aan de competitie zullen beginnen”, gaat Minne verder. “En dan kijken we ook niet alleen naar de coronacijfers. We moeten voor de club heel realistisch blijven. Spelen zonder toeschouwers en zonder bar, dat is voor ons een onbegonnen zaak. We begonnen met twee op twee aan de competitie, ik denk dan ook dat we dit seizoen ongeslagen zullen blijven.”

Normaal zou dit het laatste seizoen van coach Bruce Minne bij Basket SKT Ieper geweest zijn, maar gezien de huidige omstandigheden zal dat wellicht niet zo zijn. “Ik heb al een goed verkennend gesprek gehad voor volgend seizoen, maar voorlopig staat er nog niks vast. Zoals altijd zal ook dit jaar de beslissing over volgend seizoen pas later genomen worden. Maar noch de club noch ikzelf staan weigerachtig tegen een verlengd verblijf”, besluit Bruce Minne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.