Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in functie van Belgian Cats”

Nastja zet eerst alles op alles voor de Belgian Cats. © DIRK WAEM BELGA

Belgian Cat Nastja Claessens (19) uit Waregem is gedraft voor het WNBA-team Washington Mystics. De Belgian Cat kwam uit de bus als 30e keuze. “Maar ik ga pas volgend jaar naar Washington en de WNBA. Eerst alles in functie van de Belgian Cats”, zegt het toptalent.

De 19-jarige Claessens werd vorig seizoen uitgeroepen tot Speelster van het Jaar in België. Door een polsblessure, die een chirurgische ingreep vereiste, stond ze de voorbije maanden aan de kant bij haar club Castors Braine.

Comeback bij de Cats

Het nieuwe WNBA-seizoen begint op 14 mei. Claessens is van plan pas volgend jaar naar de VS te trekken, zo bevestigt ze in een reactie aan Het Nieuwsblad. “Na overleg met de familie en mijn management is er beslist pas volgend jaar mijn kans te wagen in de WNBA en de Mystics. Na een pijnlijk seizoen met een blessure en operatie staat alles in functie van mijn comeback bij de Belgian Cats. De revalidatie verloopt goed en ik heb de individuele trainingen met de sportieve en medische staf van de Cats intussen opgestart. Ik hoop de komende maanden in de oefenmatchen van de Belgian Cats op een geslaagd wederoptreden zodat ik kans maak op een definitieve selectie richting de Olympische Spelen in Parijs.”

Bekend terrein

Washington Mystics is bekend terrein voor West-Vlaamse speelsters. Ook Emma Meesseman (2013-2020) en Kim Mestdagh (2019) speelden voor de club en werden in 2019 zelfs kampioen. Julie Vanloo neemt binnenkort dan weer deel aan een trainingskamp van de Mystics en hoopt zo een plaatsje in de selectie af te dwingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier