Marijn Tierssoone mikt met Rapid op top vijf: “Ik hoop dat competitie blijft doorgaan”

Marijn Tierssoone. (foto RB) © Robert Barthier

Rapid Langemark won afgelopen weekend in derde provinciale de derby tegen BBCP Heuvelland One met 75-62. Dit weekend trekt Marijn Tierssoone met zijn ploegmaten naar Basket Desselgem Two, op zoek naar de zevende overwinning van het seizoen. Hij is vooral blij na een blessure weer op het veld te staan.

Voor Rapid Langemark was de derby niet alleen een kwestie van eer. Ook voor het klassement was de zege tegen Heuvelland van groot belang. “We doen een hele goede zaak met onze overwinning”, vertelt Marijn Tierssoone. “We speelden heel goed samen als ploeg. Het was een harde, maar faire match. In de tweede helft konden we een kloofje slaan en op het einde bleven we kalm en scoorden we onze vrijworpen.”

Rapid telt op dit moment zes overwinningen uit zeven wedstrijden. “Onze competitiestart kan bijna niet beter, we leden nog maar één nederlaag, dus dat is super. De ambitie is dan ook dat we in de top vijf eindigen. Met wat geluk kunnen we misschien zelfs meespelen voor een plekje bij de eerste drie van derde provinciale.”

Blessureleed

De volgende opdracht is tegen Basket Desselgem Two. “Hopelijk kunnen we deze wedstrijd ook winnen, maar op verplaatsing is het nooit zo gemakkelijk. Gelukkig hebben we een ploeg die heel goed samenhangt, dat merk je ook aan ons spel. Ik hoop op dit moment vooral dat de competitie blijft doorgaan en dat corona geen stokken meer in de wielen steekt.”

Tierssoone is vooral ook blij dat hij zelf weer kan basketten. “Voor mij persoonlijk loopt het niet super, want ik ben enkele weken geblesseerd geweest. Ondertussen ben ik weer een drietal weken aan het spelen, laat ons hopen dat we nu gespaard blijven van extra blessureleed.” (BV)

Zaterdag 27 november om 18 uur: Basket Desselgem Two – Rapid Langemark One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier