Kortrijk Spurs smeert Sparta Laarne veertiger aan de broek in oefenwedstrijd

© ELD
© ELD
Redactie KW

Dinsdagavond waren de Kortrijk Spurs in een oefenpot een maatje te groot voor reeksgenoot Sparta Laarne. Het werd 81-38.

Laarne, nog maar een tiental dagen aan het trainen, werd meteen met de neus op de feiten gedrukt. Onder impuls van Foucart en Heyse stond het na tien minuten spelen 19-10. Ook in de tweede periode was het Kortrijk dat de wet dicteerde. De bezoekers kwamen amper tot scoren. 37-15 halfweg. De koffie bracht geen beterschap voor Laarne met Capoen en Degels, ex-Spurs in hun rangen. Van Thuyne dropte op haar beurt enkele bommen waardoor de voorsprong aandikte tot 56-24 na driekwart spelen. Vijf driepunters in de slotperiode van de thuisploeg zorgden nog voor een zware afstraffing voor de Oost-Vlamingen. Eindstand 81-38. De dames van coach Benny Mertens lijken zo klaar voor de klepper tegen Kangoeroes Mechelen zondagmiddag.

Speelden: Leire 5, Storme 4, Heyse 14, Ducoulombier 5, Gaspar 10, E. Devlieger 2, Foucart 18, S. Devliegher 4, Duhamel 6, Van Thuyne 11, Vanmarcke, Strumane 2. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier