KBBC Oostkamp One verrast met nieuwe guard

Omdat het er in eerste instantie naar uitzag dat de kern van Oostkamp volgend seizoen ongewijzigd zou zijn, kwam het aantrekken van Laurent Lhote alsnog als een verrassing binnen.

Laurent Lhote© MD
Laurent Lhote© MD

De Oostkampse bestuurders en coaches hadden snel werk gemaakt van hun huiswerk en wilden met nagenoeg een intacte kern dit verloren seizoen vanaf september over doen. Alleen de coachwissel (Wim Meiresonne en Gerrit Major wisselen van stoel tussen head en assistent) leek een 100% kopie te verhinderen.

Toch ontbrak er nog één handtekening en die zal er ook niet meer komen. Olivier Maes blijft niet aan boord, waardoor zijn tweede passage bij de Merels wel heel beperkt bleef.

Ook bij deze pak bleef de Oostkampse sportieve cel niet al te lang zitten, want ze trokken prompt Laurent Lhote aan. Een absolute routinier, die zopas 37 werd, en onder andere voor BC Oostende, Zwevezele, Oudenaarde en Gent Hawks uitkwam.

“Daarmee is de kern voor 2021-2022 rond,” aldus Serge Carton, die als oud-speler de besprekingen blijft aansturen. “Oostkamp zal met ongewijzigde ambities een competitieve ploeg tussen de lijnen brengen.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.