Jean-Marc Jaumin wordt nieuwe coach van Den Bosch

Jean-Marc Jaumin (49), gewezen speler en coach van BC Oostende, gaat volgend seizoen in de Nederlandse competitie aan de slag.

© belga

Jean-Marc Jaumin speelde bij Oostende vooraleer hij bij Spaanse toppers Malaga, Gran Canaria en Real Madrid en bij het Griekse Apolloon Patras baskette. Hij vatte zijn coachingscarrière bij Oostende aan waarmee hij de derde plaats in de FIBA Eurochallenge 2010-2011 behaalde en de beker van België 2010 won.

Begin december 2011 werd Jaumin bij Oostende door Dario Gjergja opgevolgd. Jaumin coachte nadien in Nederland Den Helder en in Zwitserland Lugano Tigers en Lions de Genève. De voorbije twee seizoenen was Jaumin aan de slag als coach bij Okapi Aalstar waar hij eind maart 2019 ontslagen werd.

Het voorbije seizoen eindigde New Heroes Den Bosch derde in de Nederlandse competitie. De latere landskampioen Zwolle schakelde hen in de halve finales van de playoffs uit. New Heroes De Bosch neemt komend seizoen met Jaumin aan de FIBA Europe Cup deel. Bij Den Bosch volgt Jaumin Ivica Skelin op.

Gevraagd naar zijn keuze voor Den Bosch licht Jaumin op de website van de club zijn enthousiasme toe: “In alles voel ik dat in de Maaspoort aan een stevig topsportklimaat gebouwd wordt. In mijn overleggen met Roel Vand de Graf (technisch manager) en ook Bob van Oosterhout (clubeigenaar) ben ik getriggerd door het gezonde ambitieniveau. De intentie is dan ook om meerdere seizoenen te bouwen en ik ben vanaf deze week al in de Maaspoort te vinden. Samen gaan we proberen iets moois neer te zetten in Den Bosch en ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de slag te gaan!”

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.