ION Basket Waregem onderuit tegen Basket Namen

Nina Marcou kon haar ploeg niet aan de zege helpen. © ELD

In Top Division One verloren de dames van ION Basket Waregem op het veld van Basket Namur Capitale al voor de vijfde keer op een rij. Het werd 68-51.

Emma Vindevogel opende de score voor Waregem. Carpriaux hield de thuisploeg op 8-8. Via de Russische Ogun stond een eerste kloofje op het bord: 14-10. Bayart en Claessens brachten ION echter terug.

Toch kon Namen met een 21-18 voorsprong de tweede periode aanvatten. Marcou hield de bezoekers in de race: 26-25. Met nog 1 minuut te spelen voor de rust knalde diezelfde Marcou met een bom de 26-28 voorsprong op het bord.

Zampare en Ogun draaiden de rollen om bij de rust: 30-28. Na de koffie kreeg de ploeg van coach Frederic Claessens het moeilijker. Vrijworpen van Ogun brachten de stand op 48-37. Vindevogel milderde tot 48-42 na driekwart spelen.

Tot 54-49 klampte Waregem nog aan, maar moest dan definitief de rol lossen. Uitblinker Ogun mocht de 68-51 eindstand op het bord zetten. Volgende week trekt Waregem naar titelfavoriet Castors Braine.