Haris Bratanovic opent de competitie heel knap: “Enorme kans voor grote jongens”

Haris Bratanovic is klaar voor zijn verplaatsing naar Charleroi. (foto BELGA)
Redactie KW

Belgian Lion Haris Bratanovic (21, 2m09), uitblinker in de thuismatch tegen Okapi Aalst, is klaar voor de verplaatsing van zondagnamiddag naar Charleroi. De Belofte van het vorige seizoen vatte de nieuwe competitie heel knap aan, bovendien in een prima samenwerking met Keye van der Vuurst.

Tegen Okapi haalde de beste computerevaluatie. Niet zozeer om zijn zes rebounds en twee assists maar vooral om zijn twintig zuivere punten aan 85,7 procent (8 op 10 tweepunters en 4 op 4 vrijworpen). De tandem van der Vuurst-Bratanovic functioneerde opnieuw prima.

“Mensen weten wel dat ik met Keye een goede connectie heb. Je merkt onze vriendschap ook op het terrein. We zijn de beste vrienden. We praten veel over basket. Dan gaat het ook gemakkelijker op het veld. We weten allebei wat we kunnen. Ik weet dat Keye zal passen. Keye weet dat ik de bal zal vangen en zal afwerken. Met Vrenz klikt het ook goed. We kennen elkaar al van de Topsportschool en we behaalden samen twee Europese medailles.”

Het is onze ambitie om opnieuw door de Europese groepsfase te geraken

Inside staat Filou sterk maar ook vanop afstand vallen de ballen lekker.

“Dit seizoen shotten we aan een heel sterk percentage. We hebben hier de beste shotters van België met Pierre (Gillet), Simon (Buysse), Ollie (Troisfontaines), Vrenz (Bleijenbergh) en Keye (van der Vuurst). Iedereen scoort wel driepunters, alleen ik niet… Ik shot ze alleen als ik wijd open sta”, merkt Bratanovic op.

Charleroi en Warschau

Zondag strijden de Filous tegen Charleroi, de eeuwige rivaal. “In Charleroi is het altijd wat moeilijker. We wonnen er met één punt in mijn eerste jaar. We moeten goed voorbereid zijn. Na Charleroi spelen we volgende woensdag in Polen tegen Legia Warschau. Dat wordt een must-win. Het is onze ambitie om opnieuw door die Europese groepsfase te geraken. Dan speel je meteen meer Champions League-matchen op hoog niveau. Met Pierre erbij moet dat lukken. Of Dusan er al bij zal zijn, weet ik niet. Thuis kunnen we sowieso meer. Nadien ontvangen we nog zowel Warschau als Holon. De verplaatsing naar Galatasaray? Alles kan, hé!”

Veel vertrouwen

“Dit seizoen wil ik in onze jonge ploeg tonen wat de mensen al twee jaar van mij verwachten. Het was al goed in Israël en tegen Okapi. Ik probeer die lijn door te trekken. Een belangrijke rol in de ploeg geeft me veel vertrouwen. Ik wil mijn job doen als big guy en efficiënt aanvallen. Het is een enorme kans dat de club besloten heeft om zonder Amerikaanse center aan te treden. Ik denk dat Jesse, Servaas en ik die kans aan het benutten zijn. Wij komen ook heel goed overeen. We kennen elkaar ook al lang. Servaas ken ik nog iets langer dan Jesse, die eveneens een topgast is”, besluit Bratanovic.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier