Gistel Oostende One, Melco Ieper en Waregem stoten door in Beker van België

Redactie KW

In de voorrondes van de Beker van België werden dit weekend de laatste wedstrijden afgewerkt.

Tweedeklasser Basket Waregem speelde vrijdagavond al tegen derdeklasser KBBC Oostkamp. De thuisploeg won vlot met 78-60. Door deze overwinning gaat Waregem door naar de volgende ronde. Daarin treft het reeksgenoot Gembo Borgerhout.

KB Gistel Oostende Two trok met een uitgedunde kern richting Leuven Bears Two. Het team van coach Geldof verloor met 82-58. Joren Debrock werd topschutter met 17 punten.

Basket Sijsele had geen moeite met Hasselt. Kris De Pauw en co klopten de Limburgers met 97-73.

KB Gistel Oostende One verdedigde in Sprimont met een verjongde bezetting de ruime voorsprong uit de heenmatch. KBGO won ook nu, met 59-73. Tegenstander in de volgende ronde is derdeklasser Latem-De Pinte.

Kortrijk Sport ging in Esneux op zoek naar een eerste zege in deze bekercampagne. Het lukte echter net niet voor de jonge garde van coach Jeroen Debaveye (70-65). Leemans en Jegou scoorden respectievelijk 19 en 15 punten voor Sport. Het team maakte vandaag ook bekend dat het zich versterkt met Cederik Benoot. Vorig jaar was hij aan de slag bij KBGO Two, ervoor kwam hij uit voor Melco Ieper.

Melco Ieper moest vol aan de bak tegen Lier. Enkel een overwinning kon de ploeg van coach Bruce Minne naar de volgende ronde helpen. Ieper klaarde de klus met 90-61. In de volgende ronde wacht een duel met reeksgenoot Ekeren.

Winnen KBGO, Melco en Waregem de wedstrijd van de tweede ronde, dan spelen ze in de volgende partij tegen een eersteklasser.

(BV – Foto VDB)