https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Filou Oostende verplettert de landskampioen van Zweden

Dusan Djordjevic voegde twee punten aan het Oostendse totaal toe. De Zweedse verdediger kan enkel toekijken. © PR
Redactie KW

In de kleine finale van de Viking Lotto Cup in het Litouwse Vilnius heeft Filou Oostende heel vlot (106-66) afstand genomen van Norrköping Dolphins, landskampioen van Zweden.

Na een verkennend initieel kwart (23-22) nam Filou Oostende vanaf de elfde minuut stevig afstand van Norrköping. De Oostendenaars sprintten met een 34-14-rush naar een 57-36-rustscore. Halverwege deze kleine finale was Booth (11) topschutter voor Gillet en McCoy (elk 10).

In het derde kwart deden de Gjergja-discipelen het verschil van een twintiger over een bijna-dertiger (70-41) tot een veertiger (86-46) toenemen. Oostende gunde de Zweden niet om de schade nog te beperken. De 106-66-eindstand is duidelijk.

Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers: topschutter Gillet (17), Randolph en Booth (elk 13), Bratanovic en McCoy (elk 10). De elf meegereisde Oostendenaars speelden allen en scoorden ook allen. Djordjevic hoefde slechts 5 minuutjes aan te treden. Van der Vuurst had bijzondere stats: 2 punten, 8 rebounds en 7 assists. Buysschaert plukte ook 8 rebounds. Booth boekte de beste statistieken: 13 punten aan 100 % (4 op 4 tweepunters, 1 op 1 bom, 2 op 2 vrijworpen), 3 rebounds, 4 assists en 2 block-shots.

Het verschil tussen Oostende en norrköping vertaalde zich ook in de productiviteit van de bank: 58 tegen 16. In the paint was Oostende verschroeiend: 54-14. Het reboundverschil was opvallend: 46-17. Oostende deelde 24 assists uit, de Zweden tien.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten