Emma Meesseman is met Fenerbahçe eerste finalist van Euroleague ten koste van Kim Mestdagh en Schio

Meesseman was in de Kralovka Arena goed voor 13 punten, 8 rebounds en 5 assists in 37 minuten speeltijd. © AFP

Emma Meesseman heeft zich vrijdag met haar Turkse club Fenerbahçe gekwalificeerd voor de finale van de Euroleague basket. In het eerste duel van de Final Four in het Tsjechische Praag was Fenerbahçe met 77-70 te sterk voor het Italiaanse Schio, met Kim Mestdagh in de rangen.

Fenerbahçe keek bij de pauze tegen een kleine achterstand aan (36-40), maar zette de scheve situatie recht in het derde kwart (25-14) en gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen.

Meesseman was in de Kralovka Arena goed voor 13 punten, 8 rebounds en 5 assists in 37 minuten speeltijd. Haar teamgenote Breanna Stewart werd topschutter van de partij met 24 punten.

Mestdagh speelde ruim 10 minuten mee bij Schio en tekende daarin voor 5 punten en 1 rebound.

Vijfde Euroleague-trofee voor Meesseman?

Zondag staat Fenerbahçe in de finale tegenover het lokale USK Praag of een andere Turkse ploeg, Cukurova Mersin. De 29-jarige Meesseman kan dan haar vijfde Euroleague-trofee in de wacht slepen, een Belgisch record. Ann Wauters telt er vier. De Ieperse won het prestigieuze toernooi eerder in 2016, 2018 (als beste speelster), 2019 en 2021, steeds met het Russische Jekaterinenburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier