Bergen maatje te sterk voor Oostende in tweede finale van de play-offs

Olivier Troisfontaines van Filou Oostende probeert Jabril Durham tegen te houden.© BELGA
Olivier Troisfontaines van Filou Oostende probeert Jabril Durham tegen te houden.© BELGA
Redactie KW

Wie dacht dat Oostende met de vingers in de neus de kampioenenklus zou klaren tegen Bergen, begreep de sterkte van de Vossen niet. In de Mons.Arena waren de mannen van coach Bosnic veruit de beste. Het staat na een 71-59-zege voor Bergen 1-1 in deze finaleserie.

Oostende nam de aanvangsminuten voor zijn rekening met bommen van Gillet en Mwema. Die lekkere 2-6-score was echter geen gunstig voorteken. Vol passie staken de Vossen een heel vroege 15-0-run in mekaar. Vooral Penava stak Sylla in zijn broekzak: 17-6 na amper zeven minuten.

Van der Vuurst en Troisfontaines knutselden snel een duidelijk antwoord in mekaar. De 3-17-reactie resulteerde in een 20-23-tussenstand. Met bommen van Barnes en zelfs van Cage gunde Bergen zichzelf een comfortabele 37-30-voorprong aan de rust.

Offensief efficiënt Bergen

De Filou-boys deelden amper vijf assists uit en werkten amper aan 36 procent af. Bergen leed elf balverliezen, maar was met 57 procent offensief heel efficiënt. Regelmaat ontbrak in het Oostendse spel.

Met een vierpunter na fout van Gillet overschreed Smith in het derde bedrijf onmiddellijk opnieuw de tienpuntengrens: 41-30. Aan de vrijworplijn duwde Smith zelfs door naar 43-30. Bergen dicteerde de wet en duwde Oostende steeds verder van zich weg.

Amper dozijn punten

Een nieuwe vierpunter, ditmaal van Durham na fout van Sylla, bezorgde de thuisploeg een 54-38-voorsprong. De titelverdedigers, die aan het halfuur al zeven punten minder hadden gescoord, tekenden in dat derde deel amper een dozijn punten aan.

Aan het halfuur leidde Bergen met 56-42. Twee bommen van Lambot vormden iets later de doodsteek: 62-42. Gjergja stelde het hele vierde kwart zijn invallers op. Troisfontaines, heroptredend na zijn enkelblessure in de eerste kwartfinale, scoorde nog enkele Oostendse punten waardoor hij met 19 punten topschutter van deze tweede finale werd.

Vierde match

Zo smukte hij de eindstand, 71-59, nog wat op. Een afwerking van 34 procent aan veldkorven, slechts tien assists: neen, dit was niet het echte Oostende. Een gretiger Bergen nam vanaf de zesde minuut deze tweede finalematch in handen en won via 43-30 en 62-42 met 71-59.

Bij deze 1-1-stand is Filou Oostende gastheer op maandagavond en er volgt minstens een vierde match, woensdag in de Mons.Arena te Bergen. Een eventuele belle kan vrijdag in de Versluys|Dôme de kampioen aanduiden.

(P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.