België speelt in Washington tegen de VS, Rusland en Puerto Rico voor WK-ticket

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

De Belgian Cats nemen het van 10 tot en met 13 februari 2022 in het Amerikaanse Washington op tegen olympisch kampioen VS, Rusland en Puerto Rico voor een plek op het WK basketbal voor vrouwenteams in Australië (22 september-1 oktober 2022). Dat bleek dinsdag na de loting in het Zwitserse Genève.

België zat in de tweede pot en zo vermeden de Cats in ieder geval China, Japan en Servië. Uit de eerste bokaal kwamen de Verenigde Staten. Pot 3 leverde Rusland op en vanuit de pot met de laagst gerangschikte landen kwam Puerto Rico in de groep van België terecht.

De eerste drie van elk toernooi veroveren een WK-ticket, behalve in de poules van gastland Australië en olympisch kampioen VS. Die twee landen zijn al gekwalificeerd. In de poule van de Cats gaan dus de twee beste landen naast de VS door naar het WK.

De Belgische vrouwen namen in 2018 in Tenerife voor het eerst deel aan een WK basketbal. Ze werden de revelatie van het toernooi en eindigden uiteindelijk als vierde.

De indeling van de kwalificatietoernooien voor het WK basketbal voor vrouwenteams in Australië (22 september-1 oktober 2022), na de loting van dinsdag in het Zwitserse Genève. De toernooien vinden plaats van 10 tot en met 13 februari 2022.

Poules

Belgrado A: Australië, Zuid-Korea, Servië, Brazilië

Belgrado B: Frankrijk, China, Nigeria, Mali

Osaka: Bosnië en Herzegovina, Japan, Canada, Wit-Rusland

Washington: Rusland, Verenigde Staten, Puerto Rico, België

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.