Basket Zwevezele haalt met Bram Deceuninck oude bekende binnen

Bram Deceuninck toen hij voor Kortrijk Sport speelde. © VDB
Redactie KW

BBC De Westhoek Zwevezele zit in tweede landelijke in de hoek waar de klappen vallen. Drie spelers liggen momenteel in de lappenmand. Daarom haalt de basketploeg versterking binnen… met een oude bekende.

BBC De Westhoek Zwevezele wist dit seizoen nog maar één wedstrijd te winnen. Het kreeg wel drie punten extra, door een administratief forfait van Basket SKT Ieper Two. Momenteel zijn Sam Deconinck, Louis Defraeye en Laurent Petraroli nog geblesseerd. Daarvoor ging voorzitter Peter Casteleyn op zoek naar versterking.

Ervaring

Die werd gevonden in de persoon van Bram Deceuninck. Hij speelde van 2008 tot 2011 al voor Zwevezele. Daarna was hij ook actief bij Basket SKT Ieper en Kortrijk Sport. Coach Gino Defraeye is blij met wat extra mankracht. “Alles begint op training. Hoe sneller we weer met zijn tienen zijn, hoe liever. Van Bram mogen we ook niet meteen alles verwachten. Hij ligt al een tijdje stil en is ondertussen ook 41 jaar oud. We rekenen vooral op zijn ervaring. Dat moet rust brengen in de ploeg.”

Dit weekend staat voor Zwevezele de derby tegen de ongeslagen leider Avanti Brugge op de agenda. Deceuninck trainde deze week al twee keer mee en is speelgerechtigd voor het duel tegen Avanti.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.