Basket Izegem One nieuwkomer in tweede landelijke: “Ploeg om top vijf te spelen”

Milan Vandenberghe en Mathieu Vanfleteren. © RV
Redactie KW

Basket Izegem One treedt dit seizoen als nieuwkomer aan in tweede landelijke en versterkte zich met twee transfers: Mathieu Vanfleteren en Milan Vandenberghe. Zaterdag wordt de eerste competitiewedstrijd meteen een topper tegen Knesselare.

“Mijn overstap naar Izegem kwam er voornamelijk omdat ik de ambitie heb om in landelijke te spelen en met Roeselare slaagden we er niet in om over te gaan”, opent pointguard Mathieu Vanfleteren (26) uit Kruishoutem. “Toen de coach me belde, had ik meteen interesse. Ik heb hier al een jaartje gespeeld en ken al behoorlijk wat mensen en spelers van vroeger. Izegem kende een bijzonder sterk seizoen vorig jaar en ook dit jaar beschikken we over een goeie ploeg om te presteren in tweede landelijke. Daarnaast heerst er ook een goede sfeer op het veld én in de cafetaria.”

Mathieu wil vooral een meerwaarde bieden op vlak van defence. Hoge druk, steken en zijn organiserend vermogen behoren tot zijn sterke punten. “We hebben een prima voorbereiding achter de rug waarbij we 3 van de 4 bekerwedstrijden wonnen. We verloren nipt van een ploeg uit eerste landelijke en speelden ook nog een oefenmatch tegen Oostende uit eerste landelijke die we makkelijk wonnen. We zijn dus zeker klaar om de competitie aan te vangen.”

Broederduel

“Al is het eerste jaar in landelijke wat afwachten hoe sterk de tegenstand wordt, maar top 5 of 3 is haalbaar met deze groep. Wie de titelkandidaten zijn, vind ik heel moeilijk om nu al te zeggen. We kennen de ploegen minder goed en ik verwacht dat er veel sterke ploegen zullen zijn, niet één grote favoriet. Velen maken kans, maar misschien is Wevelgem met zijn brede kern en sterke ploeg de beste kanshebber.”

“Volgende week start de competitie tegen Knesselare. Geen makkelijke opener en mijn broer speelt daar ook. Normaal gezien zal ik hem wel tegenkomen op het veld. Hij is ook pointguard. Ze spelen rap en ik verwacht een leuk duel. Het wordt een speciale wedstrijd. De ploeg heeft een grote transformatie ondergaan. Er zijn er veel vertrokken en bijgekomen, maar ze kenden een sterke voorbereiding met hun nieuwe ploeg. Zij gaan wel door voor de beker van Vlaanderen en wonnen alles in hun poule.”

Ook Milan Vandenberghe maakte de overstap naar de One van Basket Izegem dit seizoen. “Ik denk dat het een mooie kans is om naar Izegem te mogen komen”, vertelt de 20-jarige Milan Vandenberghe uit Menen die als shooting guard de One van Basket Izegem komt versterken. “Ik heb een goed gesprek met de coach gehad en zie het enorm zitten om er samen een geslaagd seizoen van te maken.”

“De teamgenoten hebben mij snel in de ploeg opgenomen en er heerst een gezellige familiale sfeer binnen de groep. Ik hoop een degelijk seizoen te spelen en een meerwaarde te kunnen vormen voor het team. We hebben in ieder geval een goede voorbereiding achter de rug waarin we veel getraind hebben en heel wat matchen achter de kiezen hebben met puike resultaten. Ik denk dan ook, net als Mathieu, dat het zeker moet mogelijk zijn om in de top 5 te kunnen eindigen dit seizoen als nieuwkomer in tweede landelijke.”

Openingsmatch winnen

Ook Milan noemt Wevelgem als wellicht de beste kanshebber op de titel. Daarnaast ziet hij ook Erpemere en Knesselare als grote titelkandidaten. Die laatste wordt de tegenstander van komend weekend in de openingsmatch. Bovendien spelen de Izegemnaren op verplaatsing.

“Het wordt geen makkelijke openingswedstrijd in en tegen Knesselare. Het is eenvoudigweg een heel goede ploeg met een solide starting five. Ook een ex-ploegmaat van mij speelt bij hen, dus ik heb er absoluut zin in om die confrontatie aan te gaan. Ondanks de vele kwaliteiten van onze tegenstander, ben ik er absoluut van overtuigd dat we zaterdag van hen kunnen winnen”, besluit Milan vastberaden. (RV)

Zaterdag 14 september om 18.15 uur: Knesselare One – Basket Izegem One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier