Bart Wellens opgenomen in UZ Antwerpen met problemen hartspier, toestand stabiel

Redactie KW

Bart Wellens (Telenet-Fidea) is in de nacht van zaterdag op zondag opgenomen in universitair ziekenhuis van Antwerpen met ernstige problemen aan de hartspier. Zijn toestand is momenteel onder controle en stabiel. Dat verklaarde manager Hans Van Kasteren zondagmorgen op een persconferentie in Hooglede-Gits, waar deze namiddag het BK veldrijden van start gaat.

De problemen staken zaterdagnamiddag de kop op. Een uur nadat hij op training aan broer Geert nog vertelde dat hij superbenen had en dat hij zich bekwaam achtte op in Hooglede-Gits kampioen te worden, kreeg Wellens een grieperig gevoel. Daarop begon zijn lichaamstemperatuur met het uur te stijgen. Rond 22 uur ging die temperatuur naar veertig graden en werd Bart overgebracht naar het ziekenhuis in Geel.

Daar kreeg Wellens om 3u30 problemen met de hartspier zodat hij moest overgebracht worden naar het UZ Antwerpen waar men een tijdlang voor zijn leven gevreesd heeft. Zijn echtgenote Lentl bleef al die tijd bij hem. Gelukkig is zijn toestand nu stabiel maar het seizoen van Bart Wellens zit er natuurlijk op.

Om de andere renners van de ploeg niet te storen in hun gemoedsrust werd het nieuws stil gehouden tot zondagmorgen.

Bart Wellens en Hooglede-Gits is geen gelukkig samengaan. Toen hij de eerste keer aantrad in West-Vlaanderen moest hij onderkoeld opgeven. Tijdens het WK een jaar later liep hij een polsbreuk op. Nu is hij niet verder gekomen dan een training op woensdagnamiddag. (Bron: Belga)

Meer vanavond in Sport West op Focus-WTV, vanaf 18u30 en vrijdag in De Krant Van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.