Stad Brugge krijgt subsidie van bijna 1,4 miljoen euro voor renovatie atletiekpiste op site Sport Vlaanderen

De atletiekpiste zal in dezelfde configuratie behouden worden, maar krijgt een totaalrenovatie. © Stad Brugge
Redactie KW

De Stad Brugge besliste in mei 2023 om de atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen in de Nijverheidsstraat in Assebroek grondig te vernieuwen. Deze renovatie was ook een prioriteit tijdens de opmaak van het masterplan voor de site van Sport Vlaanderen, in samenwerking met Sport Vlaanderen. De subsidie van Sport Vlaanderen voor deze renovatie is dan ook een financiële meevaller.

Franky Demon, schepen van Sport: “Sport Vlaanderen in de Nijverheidsstraat is één van de drukst bezochte sportsites van onze stad. De piste wordt druk gebruikt door onze Brugse sportverenigingen, waaronder vooral Olympic Brugge. De vereniging is er vijf dagen per week actief. Een nieuwe degelijke piste vormt bovendien een meerwaarde voor deze hele sportsite en biedt mogelijkheden om ook in de toekomst te mikken op nationale of zelfs internationale wedstrijden of kampioenschappen binnen de vele disciplines van atletiek. Komend weekend vindt hier het Allianz Belgisch kampioenschap atletiek plaats. Maar onze Brugse sportieve ambities zijn groot. Een grondige renovatie dringt zich dan ook op. De stad trok al budget uit voor de renovatie van de piste die dateert van 1989.”

Totaalrenovatie

De piste zal in dezelfde configuratie behouden worden, maar krijgt een totaalrenovatie. De onderdelen van atletiek zijn onder meer hardlopen, marathon, hordelopen, snelwandelen, discuswerpen, hink-stap-springen, hoogspringen, kogelslingeren, polsstokhoogspringen, verspringen, … De renovatie zal voor al deze aspecten aandacht hebben.

De renovatie is een cofinanciering tussen de Stad Brugge en Sport Vlaanderen. Stad Brugge is de hoofdfinancierder en treedt op als aanbestedende overheid. De opdracht voor de renovatie van de piste werd begin juni toegekend aan Sportinfrabouw voor 1.919.709,70 euro, excl. BTW of 2.322.848,74 euro incl. BTW.

Subsidieaanvraag goedgekeurd

Stad Brugge diende voor deze renovatie een subsidieaanvraag in bij Sport Vlaanderen. “We kregen nu de bevestiging dat aan de stad een subsidie van 1.393.709,24 euro werd toegekend. Dit is een meevaller om de renovatie degelijk uit te voeren”, klinkt het.

Het totale kostenplaatje ziet er dankzij de subsidie als volgt uit:

· Cofinanciering Sport Vlaanderen: 309.841,15 euro excl. BTW of 374.907,79 euro incl. BTW.

· Subsidie Sport Vlaanderen: 1.393.709,24 euro

· Financiering Stad Brugge: 458.042,74 euro excl. BTW of 554.231,71 euro incl. BTW.

Aanvang september 2023, oplevering september 2024

De werken starten in september 2023 en moeten opgeleverd zijn op 1 september 2024 bij het begin van sportseizoen 2024-2025.

Franky Demon, schepen van Sport: “De vernieuwing van de atletiekpiste betekent een forse investering in onze Brugse sportinfrastructuur. De Brugse verenigingen, onder meer Olympic Brugge, zijn de belangrijkste gebruikers van de piste. We laten hen niet in de kou laten staan. Dankzij de subsidie van Sport Vlaanderen kunnen we deze renovatie degelijk laten uitvoeren. Voor we met de renovatie starten genieten we eerst nog van het BK atletiek dit weekend dat uitzonderlijk in Brugge plaatsvindt. Dit BK is dus het laatste wapenfeit op de huidige piste.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier