Adeline Temmerman (KAVR) geniet van provinciale titel

Adeline Temmerman van kleine kapoen tot West-Vlaams kampioen! (foto FD)
Redactie KW

Als 6-jarige benjamin bij KAVR bleek Adeline Temmerman (19) een nachtmerrie voor de trainers bij aflossingswedstrijden, want bij de laatste stokwisseling vergat zij wel eens om de stok door te geven aan de laatste loopster. Ze spurtte zelf door naar de eindmeet met natuurlijk de diskwalificatie voor haar ploeg als gevolg.

“Gelukkig was het PK veldlopen in Ieper geen aflossingswedstrijd, maar ik heb het ondertussen al wel beet, hoor! In overleg met mijn trainers, Evy Pieters en Thijs Vandermeersch van het professioneel running-tem All Athletes, opteerde ik voor de West-Vlaamse titelstrijd in Ieper om de korte cross te lopen als voorbereiding op de CrossCup in Diest. Samen met Evy nam ik een snelle start en na één ronde zag ik mijn kans om alleen verder te gaan. De modderstroken vroegen veel kracht, maar ik kon goed recupereren op de rechte stukken. Ik won als belofte voor mijn trainster en master 35+ Evy Pieters (AVR) en Audrey Goesaert (Atletiek Zuid West). Graag had ik met mijn oudere zus Estelle (AVR) op het podium gestaan, maar zij finishte als 4de. Ik ben blij dat ik mijn provinciale titel heb kunnen verlengen, want twee weken voordien had ik nog een coronabesmetting opgelopen”, vertelt de studente educatieve bachelor secundair onderwijs aan de Hogeschool Vives Torhout. “De voorbije maanden won ik de 3,5 km AVR Run bij de vrouwen en ik werd 12de in de korte cross van de CrossCup in Roeselare. Deze winter wil ik graag een goede prestatie neerzetten in de CrossCup in Diest begin februari en wil ik na de regionale veldloop in Veurne graag nog eens het podium beklimmen. Wie weet samen met mijn zus Estelle!”

Eremetaal behalen

“Als jeugdatlete blijft mijn 8ste plaats op de Youth Memorial Van Damme in Brussel in 2021 mijn mooiste sportieve herinnering, maar momenteel wil ik eerst goed mijn studies afwerken. Als de combinatie studeren en sporten verder goed loopt, wil ik graag tijdens het zomerseizoen mijn records verbreken en goed presteren op de kampioenschappen. In de toekomst wil ik graag naast mijn zilveren medaille van BK 1.500 meter indoor in Louvain-La-Neuve 2022 en mijn bronzen medaille van BK 800 meter outdoor in Kortrijk 2022 nog wat eremetaal behalen. Mijn grote voorbeeld is Laura Muir, de Schotse middellangeafstandsloopster, die gespecialiseerd is in de afstanden van 800 tot 5.000 meter. Zij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won in Tokio in 2021 de zilveren medaille op de 1.500 meter. Zij werd ook verscheidene keren Europees kampioen! Ja, haar prestaties zetten mij aan het dromen!” (FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier