Zege voor Annelies Demuynck en Tomas Debevere in Dwars door het Westerkwartier

Ondanks de grote concurrentie van een stratenloop in Veurne stonden toch 209 deelnemers aan de start in Oostende van de 35ste Dwars door het Westerkwartier, de 13de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. Iedereen liep 9 km.

In de eerste ronde liepen Davy Stieperaere (Wevelgem), Stijn Vandermeersch (Torhout) en Tomas Debevere (Brugge) samen aan de leiding. De beste achtervolgers waren Kenneth Vanduyfhuys (Oostende), Frederik Ameloot (Veldegem), Alain Geerts (Impe), Stijn Lycke (Brugge) en Luc Deketelaere (Gistel). In de tweede ronde demarreerde Tomas Debevere. Alleen Vandermeersch kon nog even volgen, maar dan moest hij ook een gaatje laten. In de derde ronde behield Debevere zijn voorsprong en hij won in 29’02”, enkele seconden beter dan Vandermeersch, die nog fel aandrong. Derde werd Davy Stieperaere op 43 seconden. De andere ereplaatsen waren voor Frederik Ameloot, de leider in de tussenstand van het criterium, Stijn Lycke, Kenneth Vanduyfhuys en Alain Geerts.

Annelies Demuynck (Bredene) liep de 9 km in 34’47”, haar 11de zege in 13 wedstrijden. Lies Deruddere (Wevelgem) had als tweede bijna één minuut achterstand. An Beel uit Oostende werd derde op meer dan twee minuten.

In de Ostend Night Run van 22 september zijn ook punten voor het OLC te winnen. De volgende wedstrijd is de Kust Trail Run op zaterdagmorgen 29 september, met start en aankomst in Duin en Zee. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.