Zaterdag eerste skeelerwedstrijd op Mundialpiste in Zandvoorde

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Zwaantjes Roller Club (ZRC) kan buiten opnieuw in groep trainen, maar ook wedstrijden zijn opnieuw mogelijk. Zaterdag 12 juni heeft een eerste wedstrijd plaats op de Mundialpiste in de Egellaan te Zandvoorde (Oostende) van 13 tot 17 uur.

Voor deze nationale wedstrijd hebben zich een honderdtal Belgische atleten (over de verschillende leeftijdscategorieën) ingeschreven. Zij konden (beperkt) ook begeleiders inschrijven.

Publiek is nog niet toegelaten. ZRC kijkt op het evenement ook scherp toe of alles veilig verloopt volgens de coronaregels.

De Belgische kampioenschappen (normaal in mei) zijn verschoven naar september. Er zijn pistewedstrijden in Zandvoorde op zaterdag 18, wegwedstrijden te Zemst op zondag 19 september.

Europacup

Ook internationaal is er al wat meer mogelijk. Eind deze maand zou een Europacup in Wörgl (Oostenrijk) plaats hebben. Een tweede Europacup zou doorgaan te Zandvoorde in het weekend van 14 tot 16 augustus, dit jaar echter beperkt tot deelnemers uit Europa.

Europese Kampioenschappen worden dit jaar georganiseerd in Portugal (Canelas) van 18 tot 25 juli en wereldkampioenschappen zijn gepland van 4 tot 11 september in Colombia (Cartagena). Ook ZRC-hoofdtrainer Kwinten Tas begeleidt de Belgische ploeg. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.