Winst voor Dries Depoortere en Saskia Vens in Rumbeke Loopt

Redactie KW

Zaterdag vond in Rumbeke de zesde manche van het criterium Roeselare Loopt plaats.

Rumbeke Loopt ging om 14.15 uur van start met de twee kidsrun, een halfuur later gevolgd door de wedstrijd Just for Fun over 3,3 km. Daarin stond er net als vorig jaar geen maat op KAVR-atleet Mathias Hoornaert. De Rumbekenaar, die dit seizoen even geblesseerd aan de kant stond, haalde het met voorsprong op Remi Demyttenaere uit Lendelede en Sam Verstraete uit Roeselare. Bij de dames ging de zege ook naar een lid van KAVR: Elise Plancke. De Roeselaarse haalde het voor haar stadsgenotes Claire Gouwy en Elke Balduyck.

Om 15.15 uur werd dan het startschot gegeven voor de wedstrijd over 10 km. Daarin trok KAVR-atleet Dries Depoortere er meteen vandoor, maar halfweg kreeg de Roeselarenaar het gezelschap van Andy Vanhaelewijn uit Ingelmunster. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een sprint, waarin Dries zich iets sterker toonde. De derde plaats was op korte afstand voor Stijn Depoortere uit Beveren-Roeselare.

Bij de dames was Saskia Vens oppermachtig. De Roeselaarse, ook lid van KAVR, sloeg in de eerste ronde meteen een grote kloof en kwam niet meer in de problemen. Op het podium kreeg ze het gezelschap van Christa Noyez uit Oostnieuwkerke en Sophie Vandewalle uit Rumbeke.

De organisatie mocht in totaal meer dan 300 lopers verwelkomen en was dan ook heel tevreden na afloop. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.