Winnaars Strandloop in Oostende: Emelie Butseraen en Benny Fischer

Start van de strandloop © FRO
Redactie KW

De Strandloop van Oostende, met 225 deelnemers, was de elfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, tevens de slotwedstrijd van het Kustcriterium 2018. Een stevige wind en een lastig parcours op het strand maakte het de lopers niet gemakkelijk. De dames en heren 5 liepen 7 km, voor de heren 1-4 waren er drie ronden of 10,5 km.

Emelie Butseraen, de pedagoge uit Oostduinkerke, sloeg een dubbelslag. Ze won de wedstrijd bij de dames in 25’50”, voor de Bredense Annelies Demuynck, die na negen criteriumzeges, terugkwam uit blessure. Emelie Butseraen wordt ook voor de derde keer eindwinnares van het Kustcriterium. Sophie Tuttens (Meulebeke) pakte de derde plaats voor Lies Deruddere (Wevelgem) en Saida Hollevoet (Stalhille).

Bij de heren 5 (+65) ging de zege naar Frans Brunclair, voor Dirk Beeuwsaert (Heule)

Mar Deweert (Oostende) en Willy Lefevere (Oostende), die eerder op de dag al had deelgenomen aan de 30 km van de Vierdaagse van de Ijzer.

Bij de heren was Oostendenaar Benny Fischer de snelste in 33’13”. Hij won met negen seconden voorsprong op Davy Stieperaere (Wevelgem), met wie hij de hele wedstrijd aan de leiding liep. Davy Stieperaere wordt voor de tweede keer eindwinnaar van het kustcriterium. De ereplaatsen van de Strandloop waren voor Martijn Hosten (Ichtegem), Kevin Brysbaert (Westvleteren) en Kenneth Vanduyfhuys (Oostende).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier