West-Vlaamse gymnasten in junior meisjesteam zesde op EK

Op de foto herkennen we Margaux Daveloose. © VI Images / Soenar Chamid sportfotografie
Redactie KW

De Belgische meisjes met Margaux Daveloose, Stacy Bertrandt, Noemie Louon (Turnclub Varsenare-Oostkamp) en Jade Vansteenkiste van Gym Izegem zijn in de teamcompetitie bij de junioren op het EK turnen in Glasgow als zesde geëindigd. De Belgische meisjes met ook Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) als nationaal kampioene toestelturnen behaalden een score van 154.231. Het goud was voor Italië (161.063). Ruslans behaalde zilver met 158.931.

Aan de brug zorgden Margaux, Stacy, Noemie en Fien voor een foutloos parcours, aan de balk kwamen dezelfde meisjes in actie. Individueel wist Fien Enghels zich als zevende te kwalificeren voor de toestelfinale aan de balk op zondag. Tijdens de grondoefening turnt Jade met een score van 12,933 aan dit toestel de hoogste score voor ons land. Voor de turnster uit Sint-Eloois-Winkel na haar twee elleboogoperaties van vorig jaar een mooi resultaat.

Als laatste toestel trokken de meisjes naar de sprong, ook hier zorgden ze voor stabiele oefeningen met een zesde plaats als eindresultaat in de teamcompetitie. Voor sommige turnsters in het team was het hun eerste internationale wedstrijd. Het was vooraf de bedoeling om binnen de top acht te eindigen en dat is dus gelukt.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier