Wereldtitelgevecht tussen Delfine Persoon en Alycia Baumgardner komt er normaal in augustus: “Hopelijk lukt het dan wel”

De WK-kamp tussen Delfine Persoon en Alycia Baumgardner zal normaal in augustus plaatsvinden. © foto a-VDB

Normaal mocht Delfine Persoon (39) zich opmaken voor een WBC-titelgevecht tegen Alycia Baumgardner, maar in het entourage van Persoon beginnen ze ernstig te twijfelen of die kamp er ooit nog komt. Haar opponente had eerst een voorwaardelijke dopingschorsing van één jaar en nu zou de vader van Baumgardner overleden zijn. Een financiële tegenvaller voor Persoon, die zowat 124.000 euro bruto kan opstrijken met deze kamp. “Nu is met Matchroom overeengekomen dat de kamp in augustus zal plaatsvinden en hopelijk lukt het dan wel”, zegt Filiep Tampere, vriend en manager van Delfine.

Een mens kan zich afvragen wat de criteria zijn van televisiezenders om belangrijke sportwedstrijden integraal uit te zenden. Maar voor een laatste WBC-wereldtitelgevecht voor Delfine Persoon tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner hebben de Belgische televisiezenders alvast geen tijd en geld over. “Delfine heeft de pech dat ze ‘bokseur’ is en geen darter”, zegt Filiep Tampere.

Delfine had al veel langer moeten boksen voor de WBC-wereldtitel. Ze won in mei 2022 in Abu Dhabi van de Franse Elhem Mekhaled en was dus de eerste uitdaagster van Baumgardner. Raar maar waar, niet Delfine bokste tegen de Amerikaanse, wel Mekhaled. De zoveelste ‘onterechte’ ingreep van de machtige Britse organisator Matchroom die Delfine altijd over het hoofd ziet.

Baumgardner liep na een dopingaffaire een jaar schorsing op, een voorwaardelijke schorsing. Waarom het geen effectieve schorsing werd door de World Boxing Coucil (WBC) is nog maar een keer een raadsel. “Nu is de vader van Baumgardner overleden en is de kamp die voor begin juli voorzien was naar augustus verschoven.”

In België

Het team rond Delfine Persoon deed er nochtans alles aan om een WK-kamp WBC naar België te halen. “We boden 117.000 dollar, maar ‘Global Combat Collective’, een onbekende bieder, had er 500.000 dollar voor over. Daar konden wij niet tegenop. De kamp zou in mei plaatsvinden, maar ook dat ging opnieuw niet door en dan stelde men 6 juli voor. Blijkbaar heeft ‘Global Combat Collective’ te hoog geboden en nu zal Matchroom van Eddie Hearn de kamp in augustus organiseren. Hearn heeft een contract om vijf WK-kampen te organiseren. Vier daarvan zijn al georganiseerd, de kamp Alycia Baumgardner versus Delfine is de vijfde.”

Filiep vindt het jammer dat er in ons land geen enkele tv-zender bereid is een eventuele WK-kamp van Delfine integraal uit te zenden. “Dan hadden we wel een hoger bod kunnen uitbrengen. Delfine blijft ondertussen wel verder hard trainen in de hoop dat ze vóór haar 40ste (in januari 2025, red.) nog een WK-kamp kan boksen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier