Wereldkampioene Emma Plasschaert: “Dit WK was voor mij geen doel op zich”

Emma Plasschaert staat op het hoogste podium in Oman. © gf
Redactie KW

Wat een fantastische slotdag beleefde de Oostendse Emma Plasschaert op het wereldkampioenschap zeilen in Oman. Van de vijfde plaats klom ze naar de eerste positie. Mondiaal goud voor de topzeilster uit Oostende, drie jaar na haar vorige wereldtitel.

“Dit wereldkampioenschap komt wel heel vlug na de Olympische Spelen. Ik wou me dan ook niet focussen op de resultaten. Dit WK was voor mij geen doel op zich want ik zat nog maar net terug in de boot”, gaf Emma Plasschaert maandag toe. “Dit WK is dus de kick-off van de training richting Olympische Spelen 2024 in Parijs/Marseille.”

Eerste wedstrijd na olympische zomer

Voor Emma Plasschaert was dit WK pas haar eerste wedstrijd na de olympische zomer. “Natuurlijk is het leuk om terug in competitie te zeilen, zeker omdat het aantal komende wedstrijden door covid-19 heel onzeker is. We hebben dan tenminste dit al gehad.”

“Bovendien is het hier in Oman een heel mooie plaats om te zeilen. Het was het perfecte moment om terug in de boot te springen. We voelden dat we klaar waren om te werken aan de verbeterpunten die we meegenomen hebben uit Tokio”, vertelt Emma Plasschaert.

Opwindend racen

“Toch was het een wat aparte wedstrijd. In een grote vloot starten (65 boten) is wat ongewoon. Er waren veel deelneemsters die goed varen in licht weer. Ook zeilden er hier veel nieuwe meisjes, leuk om hen te leren kennen en vooral de manier waarop ze varen. Het was daarom opwindend racen!”

“Het parcours naar Parijs/Marseille 2024 zal kort zijn, maar wel makkelijker dan Japan in functie van de logistiek”, besluit de kersverse wereldkampioene die in Oman onder meer olympisch kampioene Anne-Marie Rindom achter zich liet. Ja, dit is duidelijk: Emma Plasschaert is en blijft wereldtop. (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier