Veurne is klaar voor derde editie Sporkin triatlon

We zien Jeffrey Taverne en Romeo Glorie, die er volledig klaar voor zijn. Ontbreken op de foto: Wim Fierens en Joachim Trybou. © MG
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Na twee jaar op rij noodgedwongen te zijn afgelast, is het zondag 8 mei eindelijk tijd voor de derde editie van de Sporkin kwarttriatlon. 700 deelnemers kunnen zondag genieten – en afzien – op het unieke parcours in en rond Veurne.

“Als organisatie zijn we er volledig klaar voor”, knipoogt Romeo Glorie van organisator Sandman Events. “De laatste loodjes zijn altijd wat hectisch, maar we zijn met alles rond geraakt. Het lastigste was om voldoende seingevers te vinden voor langs het fietsparcours.”

Limiet

“In totaal hebben we 78 seingevers nodig, die de dag van vandaag niet eenvoudig te vinden zijn. In totaal kunnen we rekenen op een 150-tal medewerkers om alles in goede banen te kunnen leiden.”

Dankzij al die vrijwilligers zullen 700 sportievelingen van een schitterende, sportieve dag in en rond Veurne kunnen genieten. “Met 700 deelnemers zitten we dit jaar aan onze limiet. De interesse was eigenlijk nog groter, maar wegens plaatsgebrek in de wisselzone hebben we de inschrijvingen vroegtijdig moeten afsluiten. Naar de toekomst toe kunnen we wel overwegen om nog wat verder uit te breiden.”

Unieke setting

Maar dus eerst de editie van dit jaar, die vooral wegens het unieke parcours een pareltje is op de triatlonkalender. “Die unieke setting is inderdaad de grote troef van de Veurnse triatlon. Voor elk onderdeel kunnen we een uniek element aanbieden: tijdens het zwemmen krijg je de stad vanaf de Vesten eens vanuit een ander perspectief te zien, langs het prachtige fietsparcours in De Moeren staat er meestal veel wind en door het historische centrum lopen en finishen op de markt is natuurlijk heel bijzonder. Een stadstriatlon is altijd iets speciaals.”

Net zoals tijdens de vorige edities staan er ook weer heel wat toppers aan de start. “Met Louis Naeyaert, Arne Devliegher, Sybren Baelde, Diksmuideling Thomas Goethals en Veurnenaar Wouter Gryp zie ik een mooi kransje toppers op onze deelnemerslijst staan. We kunnen dus andermaal op een mooie bezetting rekenen, zowel bij de toppers als bij de recreanten.”

Gevarieerd deelnemersveld

De inschrijvingen van de voorbije twee jaar werden ook automatisch overgezet naar de editie van dit jaar. “Het zou dus kunnen dat er hier en daar een no-show zal zijn, al hadden deelnemers tot 8 april de tijd om te annuleren.”

“Ons deelnemersveld bestaat uit triatleten vanuit heel België, maar er zijn ook wat buitenlanders. Zo staan er een tiental Nederlanders aan de start, veel atleten uit Noord-Frankrijk en er doen zelfs een Engelsman en een Zwitser mee. Het wordt dus een gezellige bedoening met een heel gevarieerd deelnemersveld.”

Uitbreiding

Sandman Events wil ook de komende jaren de triatlon van Veurne blijven organiseren. “Van al onze organisaties is dit dankzij de prachtige setting misschien wel onze mooiste. We hopen deze triatlon de komende jaren zeker verder te blijven organiseren.”

“Gezien de grote interesse van de atleten bekijken we zelfs de opties om nog wat verder uit te breiden. Maar eerst ligt de focus dus volledig op de editie van komende zondag”, besluit de 48-jarige Oostduinkerkenaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.