Tokio klaar voor openingsceremonie Paralympics: West-Vlamingen dragen de vlag

In Tokio starten straks de Paralympische Spelen. © BELGA
Redactie KW

Zeventien Belgische atleten zullen dinsdag, vanaf 13 uur Belgische tijd, aanwezig zijn tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in het Olympic Stadium in Tokio. West-Vlamingen Michèle George en Bruno Vanhove dragen er de Belgische vlag.

Amazone Michèle George uit Waregem en goalballer Bruno Vanhove uit Oostkamp zullen de Belgische vlag het stadion binnendragen. Zij zullen geflankeerd worden door zwemmers Tatyana Lebrun en Aymeric Parmentier, para-atleten Roger Habsch en Gitte Haenen, boogschutter Piotr Van Montagu, bocciaspeler Francis Rombouts, rolstoeltennissers Jef Vandorpe en Joachim Gérard, amazones Kevin Van Ham en Manon Claeys en goalballers Wassime Amnir, Rob Eijssen, Klison Mapreni, Arne Vanhove en Tom Vanhove.

Mikken op 10 medailles

Er zullen ook 14 stafleden van het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) meewandelen. De Paralympische Spelen van Tokio worden dinsdag officieel op gang geschoten met de openingsceremonie. De komende anderhalve week komen 32 Belgische atleten in actie. Zij mikken op minstens tien medailles. In totaal strijden om en bij de 4.400 atleten voor 539 gouden medailles, en dat in 22 sporten. De Paralympische Spelen werden net als de Olympische Spelen met een jaar uitgesteld door de coronapandemie. De Paralympics duren van 24 augustus tot 5 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier