https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Thibaut De Smet vice Europees kampioen Crossduatlon

© (Foto ELD)
Redactie KW

Thibaut De Smet pakte in het Italiaanse Molveno knap de zilveren medaille bij de beloften Crossduatlon. Voor de 22-jarige Waregemnaar meteen een flinke opsteker richting WK in november.

Met 8 kilometer lopen, 29 kilometer mountainbiken en terug 4 kilometer lopen met 1100 hoogtemeters in het Andalo Life Park kregen de atleten een pittige omloop voorgeschoteld. Van bij de start liep het perfect voor de broers Thibaut en Nicolas De Smet. Thibaut nestelde zich al vlug op de tweede positie terwijl Nicolas zich op plaats vier positioneerde. Thibaut hield makkelijk stand en kon zijn knappe race uiteindelijk verzilveren met een knappe tweede plaats. Nicolas in strijd voor de bronzen plak kwam zichzelf tegen en moest noodgedwongen opgeven.

“We startten samen met de elites, in de eerste 8 km loop ik mee met het groepje voor de 4de plaats en kan ik als 6de wisselen”, doet Thibaut zijn verhaal. “Het was een zeer zwaar mountainbike parcours met toch wel technische afdalingen en steile klimmen. In het begin van de eerste ronde kon ik opschuiven naar de 3de plaats. Halfweg de 1ste ronde komen er nog 2 Italianen over mij. Daarna kan ik mijn 5de plaats behouden en snelde ik verder weg van mijn naaste achtervolgers. Moederziel alleen ging het richting slotproef. De laatste 4 kilometer lopen waren de benen nog verbazend goed en zo werd ik 5de tussen de elites en werd ik vice Europees Kampioen bij de U23. Ik ben zeer uiteraard heel blij met deze prestatie, vooral omdat het mijn eerste internationale wedstrijd was. Volgend jaar ben ik nog een jaar belofte en dan kom ik terug voor hopelijk meer. Nu op naar de duatlon van Bellegem volgende week zondag. Daar wil ik mijn leidersplaats veilig stellen in de Lotto Duatlon Series. Daarna zal toewerken naar het WK Duatlon in Aviles op 6 november”, aldus een gelukkige Thibaut.

“Het EK begon goed, zeer goed. Na de eerste ronde van het fietsen kwam ik als 4de door”, vertelt Nicolas. “Ik ging de strijd aan om voor het brons te rijden, helaas is mij dat fataal geworden. In de wisselzone werd het zwart voor de ogen en viel ik flauw. Gelukkig was het medisch team meteen ter plaatse en werd ik snel geholpen. Na een uur bekomen en de nodige suikers toegediend gekregen, voelde ik mij stilaan beter worden en mocht ik gelukkig terug naar het hotel. Vooral teleurgesteld, maar ik kijk positief naar de toekomst, het zilver van Thibaut zal daar zeker bij geholpen hebben”. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.