https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

TC De Maene lanceert prestigieus project voor 50-plussers

"Als dit project een groot succes wordt, kunnen we Sabine Appelmans misschien zelfs eens uitnodigen in Diksmuide", stelt Eddy Decaestecker. © ACK
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Met enige vertraging door de coronaperikelen pakt TC De Maene uit met Play for Life. Dat project van Tennis Vlaanderen staat onder het meterschap van Sabine Appelmans en richt zich op 50-plussers. “We focussen op kleine, simpele tips”, aldus voorzitter Eddy Decaestecker, die het project in Diksmuide draagt.

“Het was de bedoeling om dit project al veel vroeger in het jaar op te starten, maar de omstandigheden hebben er anders over beslist”, aldus Eddy Decaestecker. “Play for Life richt zich op dubbelspel, dus moesten we nog een paar weken langer geduld hebben. Gelukkig mag er nu wel weer gedubbeld worden en zijn we klaar om met frisse moed dit project te lanceren.”

De eerste inschrijvingen lopen inmiddels al binnen. “Dinsdag hadden we al vijf inschrijvingen en ik verwacht er nog wel een paar. Een streefdoel qua aantal inschrijvingen? Dat hebben we niet, als er maar plezier kan gemaakt worden. We beseffen dat er een niveauverschil zal zijn, maar dat zal geen invloed hebben op de funfactor. Eens de bar weer opengaat, is het de bedoeling dat we na elke sessie ook wat nakaarten.”

Leden en niet-leden

“Het project zal voor veel 50-plussers sowieso een ideale stimulans zijn om te herbeginnen. Het is heel laagdrempelig en iedereen is welkom. We mikken zowel op leden als niet-leden. We contacteerden onder meer de mensen die in de voorbije tien jaar lid zijn geweest van TC De Maene. Verder proberen we ook mensen van buiten Diksmuide aan te trekken.”

Play for Life wordt gelanceerd door Tennis Vlaanderen. “De sessies zijn dan ook heel goed voorbereid, met heel veel aandacht voor opwarming en cooling down. Dat zijn elementen die vaak vergeten worden, maar die essentieel zijn om blessures te vermijden. Het is zeker ook de bedoeling dat er iets bijgeleerd wordt. We zullen focussen op kleine, simpele tips, maar besteden ook aandacht aan materiaal en dergelijke. Ik zal de sessies begeleiden en kreeg daarvoor vanuit Tennis Vlaanderen een bijscholing”, aldus Eddy Decaestecker.

Petanque

Het project staat onder het meterschap van ex-proftennisster Sabine Appelmans. “Het is de bedoeling dat Play for Life het volledige zomerseizoen zal lopen. Ook in de winter zijn er dingen mogelijk. Dan denk ik bijvoorbeeld aan een tornooitje in onze indoorhal tijdens de daluren. Dat alles kan eventueel ook in combinatie met een ander balspel zoals petanque… We houden alle opties open. Als dit project een groot succes wordt, kunnen we Sabine Appelmans misschien zelfs eens uitnodigen in Diksmuide.”

De sessies voor 50-plussers vinden elke dinsdag- en vrijdagnamiddag van 14 tot 15.30 uur op de tennisterreinen van TC De Maene plaats. Voor vier lessen betalen leden van TC De Maene 25 euro, niet-leden betalen 40 euro. Meer info en reserveren kan bij Eddy Decaestecker via eddydecaestecker@hotmail.com of op het nummer 0497 43 77 90.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.