TC De Koddaert heeft ambitieuze plannen dit seizoen

Redactie KW

TC De Koddaert uit Torhout van ongeduld om aan het nieuwe seizoen te beginnen. “We willen op de eerste plaats dat al onze leden zich heel hard amuseren”, zegt voorzitter Jean-Pierre Heynderick. “Maar uiteraard hopen we ook op mooie sportieve prestaties, onder andere van onze Heren 1-ploeg.”

Die Heren 1-ploeg trad vorig jaar voor het eerst aan en won zowaar meteen ei zo na de nationale finale van de interclubcompetitie. Op verplaatsing bij Tennis Club du Bercuit verloor De Koddaert eervol. “Dit seizoen willen we heel graag sportieve revanche nemen en nationaal kampioen worden”, aldus Jean-Pierre. “We maken ons sterk dat het zal lukken.”

De Heren 1-ploeg van de Torhoutse tennisclub komt straks even sterk voor de dag als vorig seizoen, want alle kleppers zijn in het team gebleven. Grote namen zoals de broers Xavier en Olivier Malisse, Kimmer Coppejans, Joris De Loore, Jonas Merckx, Louis Cant en bindende factor Niels Desein. En ook geregeld Tim De Cock en Maxim Notable, die vanuit het Heren 3-team komen proeven van de Heren 1. Dit seizoen vervoegt trouwens de legendarische Dick Norman de rangen van de Heren 1-ploeg. De 2,03 meter lange Big Dick mag dan intussen 47 geworden zijn, hij kan nog een aardig potje tennissen en wil vooral in het dubbelspel zijn waarde bewijzen. In 1995 bereikte hij verrassend de vierde ronde op Wimbledon, een van de absolute hoogtepunten uit zijn carrière. Hij is vooral een sterke dubbelspeler.

Tim De Cock, zelf een talentrijke tennisser, is niet alleen trainer en coach bij TC De Koddaert, maar wordt bovendien een van de schragende krachten van de club.

“Hij zal voortaan de interclubcompetitie coördineren”, aldus Jean-Pierre. “Plus: onze tornooien leiden, waaronder het befaamde vijfsterrentornooi uit het Belgian circuit. De ervaren Jan Mattheus, die zich al jaren voor onze club uitslooft, wil het wat rustiger aandoen, al blijft hij Tim flankeren.”

“Er zullen zomaar eventjes 41 ploegen van TC De Koddaert interclub spelen”, pikt Tim in. “Het gaat om 22 volwassenenteams en 19 jeugdploegen. Vijf ervan komen uit in de nationale competitie: de Heren 1, de Dames 25/1, de Heren 3, de Dames 3 en onze talentvolle ploeg Jongens 13.”

“We hadden graag een internationaal jeugdtornooi voor 13- en 14-jarigen georganiseerd, maar de kalender van Tennis Vlaanderen zit helaas eivol”, zegt Jean-Pierre Heynderick. “Een tornooi voor 16- en 17-jarigen kan wel, maar daar wachten we nog even mee. In elk geval is uitstel geen afstel.”

Jean-Pierre en Tim onderstrepen het belang van de jeugdwerking van hun club én van het feit dat iedereen op zijn eigen niveau aan zijn trekken komt, ook de recreatieve tennisspelers. “We focussen dus niet enkel op de resultaten”, zeggen ze. “We willen op de eerste plaats dat de mensen zich in onze club amuseren. In de winter en bij slecht weer in onze indoorhal en straks weer in openlucht op onze terreinen in Wijnendale.” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.