Succes voor eerste nationale skeelerwedstrijd in Zandvoorde

Redactie KW

Voor het eerst sinds vele maanden kon er op zaterdagnamiddag weer geskeelerd worden voor punten. Maar liefst 104 renners, van recreatieven tot seniores, namen gretig deel aan de verschillende wedstrijden: tijdrijden, puntenkoers en ritten in lijn. Het publiek bleef beperkt tot 400 personen, maar het enthousiasme laaide hoog op.

De organisatoren van Zwaantjes Roller Club zorgden ervoor dat alles netjes – letterlijk en figuurlijk – op wieltjes liep. Voorzitter Marc Decraemer was tevreden: “De coronapandemie heeft zwaar toegeslagen. Trainen was beperkt tot de U13 en van wedstrijden was er geen sprake. Gelukkig is de crisis overwonnen en kunnen we voorzichtig, binnen de veiligheidsregels, terug iets organiseren.”

Flanders Grand Prix

“De honger van de atleten is groot”, vertelt Decraemer. “ Niet iedereen heeft in ideale omstandigheden kunnen verder trainen. Er zijn veel vraagtekens over de conditie. Vandaag was er een eerste test mogelijk en er werd gestreden voor de punten. We weten alvast dat we onze traditionele driedaagse Flanders Grand Prix van halfweg augustus mogen organiseren met meer publiek en met alle Europese atleten. Een eerste Europa Cup gaat eind deze maand al door in Oostenrijk. Ook het EK in Portugal (juli) en het WK in Columbia (augustus) staan op de kalender.”

Zwaantjes Roller Club bracht uiteraard de meeste renners aan de start. Fran Vanhoutte (dames seniores), Elyne Vermeire (miniemen meisjes), Lyssa Vansteenkiste (cadetten meisjes) en Romeo Correia (miniemen jongens) reden zich in de kijker als winnaressen en winnaar in hun categorie. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.