Op het Baku City Circuit legde de 26-jarige Rumbekenaar in zijn McLaren-Honda een snelste rondje af in 1:45.505. Daarmee was hij bijna een seconde trager dan zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso. Die reed met 1:44.763 de elfde tijd.

Vrijdag moest Vandoorne twee keer genoegen nemen met de negentiende en op een na traagste chrono. "We hebben nieuwe onderdelen aan de auto getest, en het hoofddoel was die te begrijpen en te verkennen", legde Vandoorne na de eerste testdag in Bakoe uit. "Er is nog veel te leren en te verbeteren, maar ik denk dat de vooruitgang die we vandaag boekten toont dat het de goede kant op gaat."

De snelste tijd kwam in de laatste oefensessie op naam van de Duitser Sebastian Vettel. De WK-leider toonde zich in zijn Ferrari met 1:43.091 sneller dan de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes), tweede op 361 duizendsten. Later op de dag staan in Bakoe de kwalificaties op het programma.

(Belga - foto Reuters)

Op het Baku City Circuit legde de 26-jarige Rumbekenaar in zijn McLaren-Honda een snelste rondje af in 1:45.505. Daarmee was hij bijna een seconde trager dan zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso. Die reed met 1:44.763 de elfde tijd.Vrijdag moest Vandoorne twee keer genoegen nemen met de negentiende en op een na traagste chrono. "We hebben nieuwe onderdelen aan de auto getest, en het hoofddoel was die te begrijpen en te verkennen", legde Vandoorne na de eerste testdag in Bakoe uit. "Er is nog veel te leren en te verbeteren, maar ik denk dat de vooruitgang die we vandaag boekten toont dat het de goede kant op gaat."De snelste tijd kwam in de laatste oefensessie op naam van de Duitser Sebastian Vettel. De WK-leider toonde zich in zijn Ferrari met 1:43.091 sneller dan de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes), tweede op 361 duizendsten. Later op de dag staan in Bakoe de kwalificaties op het programma.(Belga - foto Reuters)