Steven Casteele uit Gullegem pakt zilver op BK 10.000 meter

© VDB
© VDB
Redactie KW

Zaterdag werd in Gentbrugge het Belgisch kampioenschap 10.000m gelopen. Bij de senioren mannen was Steven Casteele de uitgesproken favoriet, maar hij moest finaal de duimen leggen voor Luikenaar Lucas Da Silva. “Het loopt al een tijdje niet zo super en dan ben ik uiteindelijk nog tevreden met zilver”, aldus Casteele.

Steven Casteele maakt van bij het begin, op zijn typische manier, de wedstrijd hard en koos onmiddellijk voor de aanval.

Snel voorsprong

“Ik had heel snel een voorsprong op de achtervolgers en dacht er een lange solo van te maken”, zegt hij. “Na een paar ronden kwam een atleet aansluiten, maar hij weigerde over te nemen. Ik heb toen een paar prikjes uitgedeeld, maar het lukte me niet om hem los te krijgen. Uiteindelijk ben ik dan beginnen vertragen, zodat de achtervolgende groep ons inhaalde.”

De Gullegemnaar bleef toen in de groep zitten en schoof aandachtig mee toen het wat sneller ging. Op drie ronden van het einde kwam er dan een aanval van Lucas De Silva. “Op dat moment tikte ik onbewust een atleet aan op de hiel en die atleet stapte even later ook uit de wedstrijd. Daardoor was ik een beetje van mijn melk en was de focus op de wedstrijd ook meteen helemaal weg. Het lukte niet meer om aan te sluiten bij Da Silva en ik finishte uiteindelijk als tweede in een tijd van 29.44.48.”

Ziek van coronaprik

De atleet van KKS heeft een uitstekende winter gehad zonder kwaaltjes, maar de goeie vorm kon hij door de afwezigheid van wedstrijden nooit verzilveren.

“Tot voor een maand was de vorm uitstekend, maar sindsdien loopt het eigenlijk voor geen meter meer. Ik heb vaak last van ademhalingsproblemen en steken in het middenrif, waardoor het zeer moeilijk is om optimaal te presteren. Bovendien kreeg ik afgelopen maandag ook mijn tweede coronaprik en ik ben daar een dag ziek van geweest. De vermoeidheid die daarmee gepaard ging, hangt ook nog steeds in mijn lichaam. Nu goed, het is wat het is en het maakt allemaal deel uit van het leven van een sporter. Alles bij elkaar ben ik nog tevreden met mijn zilveren medaille, maar het kan uiteraard altijd beter”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.