Sportpetje af voor…. gouden hoogspringer Emile Verdonck en de andere West-Vlaamse atleten

Redactie KW

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een uitstekende prestatie neerzette, maar daarbij de nationale media niet haalde. Deze week viel ons oog op Emile Verdonck. De hoogspringer pakte goud op het BK indoor en kreeg nog het gezelschap van vier andere West-Vlaamse Belgische kampioenen.

Op de 60 meter bij de dames was het al een West-Vlaams feestje met de familienaamgenoten Manon en Orphée Depuydt. Manon klokte 7″44, Orphée volgde op zeven honderdsten. Meteen goed voor goud en zilver. Ook een sterke prestatie van Hanne Claus. De jonge Ardooise verpulverde het provinciale junioresrecord en eindigde op 24″22, goed voor zilver op 200 meter.

Bruggeling Philip Milanov won het kogelstoten, op zich geen verrassing, evenmin als de titel op de 3.000 meter snelwandelen voor de Ieperse Annelies Sarrazin. Roeselarenaar Alexander Doom spurtte zich op de 400 meter na een sterke laatste rechte lijn naar goud.

Maar deze week doen we dus ons sportpetje af voor Emile Verdonck. De Kortrijkzaan wipte net als op het VK over 2m15. “Ik zit al het hele seizoen goed in vorm en heb de lijn hier kunnen doortrekken”, klonk het achteraf. Hij mikt nu nog drie centimeter hoger om zich zo te kunnen plaatsen voor het EK voor beloften.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.