Roeselarenaar Jeroen Vanneste verliest finale Rising Stars

Redactie KW

Op hetzelfde moment van het tornooi voor mannen, vond in Koksijde de Flanders Ladies Trophy plaats. Die werd gewonnen door een Nederlandse.

Zondag had in Koksijde de finale van de Flanders Ladies Trophy plaats, als een 25.000 dollar tornooi. De Nederlandse en topreekshoofd Richel Hogenkamp (WTA-134), die in de halve finale de Belgische Marie Benoit (WTA-306) opzij zette, versloeg het derde reekshoofd, de Tsjechische Miriam Kolodziejova (WTA-293) met 6/4 en 6/1. Het dubbeltornooi werd dan weer gewonnen door de Hongaarse Anna Bondar en de Roemeense Raluca Georgiana Serban.

Aan de andere kant van ons land, op het Rising Stars by BNP Paribas Fortis tornooi in Eupen (15.000 dollar) was Jeroen Vanneste uit Roeselare (ATP-418) topreekshoofd. Hij kwam in de finale uit tegen de 19-jarige Argentijn Tomas Martin Etcheverry (ATP-849). De West-Vlaming verloor met twee keer 3/6. Voor Vanneste was het zijn vierde finale op rij. De Argentijn, voormalig 12de junior van de wereld, was vorige week ook al finalist in Bolzano.

De Rising Stars Tennis Tour strijkt vanaf zondag 12 augustus neer in Koksijde met de Men’s Trophy. Vanaf 25 augustus is TC Vijverhof in Damme aan de beurt.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.