https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeselaarse CrossCup strikt Bashir Abdi

Bashir Abdi op het EK 2018 in Berlijn. © Getty Images
Lode Blomme

De Belgische recordhouder op de marathon en zilveren medaillewinnaar op het EK 10.000 meter in 2018 zal op zondag 24 november aan de start staan van de derde manche van de CrossCup.

Met Bashir Abdi strikken de organisatoren een absolute topper. Bashir Abdi verbeterde halfweg oktober in Chicago nog zijn eigen Belgisch marathonrecord naar 2u.06’14”. “Hij focust in 2020 op de Spelen, maar hij is niet vergeten dat hij ook deels groot geworden is door de CrossCup”, zegt Jos Van Roy, organisator van ‘s lands grootste veldloopcriterium. “We zijn heel fier dat hij in Roeselare aan de start zal staan. Het wordt normaal de enige wedstrijd die hij zal lopen in ons land.”

Met onder meer ook nog Soufiane Bouchikhi, Lander Tijtgat, Jeroen D’Hoedt, Simon Debognies en de broers Mathijs en Steven Casteele komen overigens nog meer mooie namen aan de start in de Roeselaarse manche.

Spektakel verzekerd op korte cross

Isaac Kimeli, de winnaar van de CrossCupmanche in Mol vorige week, zal in Roeselare de korte cross, over amper 1.700 meter, lopen. “Eindelijk is er vanuit de bond erkenning voor de korte cross en staat men een afwijking van de regels toe”, legt Jos Van Roy uit. “Het wordt een zeer snelle wedstrijd, bijna een sprint. We hebben hiervoor zelfs een aantal scherpe bochten uit het parcours gehaald en over een brede start beschikten we sowieso al. Spektakel verzekerd !”

Bij organisator KAVR is het vooral uitkijken naar Hanna Vandenbussche. Evy Pieters houdt haar deelname nog in beraad. Bij de jeugd wordt veel verwacht van Belgisch kampioen Maarten Dewulf en laatbloeier Mathias Hoornaert.

Op 24 november is er om 10 uur eerst een cross voor politie, en hulp- en stadsdiensten. Vanaf 10.30 uur vinden de jeugdwedstrijden plaats. De seniors dames lopen om 13.30 uur en de heren om 13.57 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.