https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeselaarse atleet Alexander Doom niet naar World Relays in Polen

Alexander Doom.© Belga
Alexander Doom.© Belga
Redactie KW

Op 1 en 2 mei worden in het Poolse Chorzow de World Relays georganiseerd. België vaardigt zowel bij de mannen als bij de vrouwen een 4×400 m team af en zal ook deelnemen aan de 4×400 m mixed relay. Alexander Doom is niet bij de zes geselecteerde mannen.

Begin maart maakte de Roeselarenaar nog deel uit van het nationaal estafetteteam dat vierde werd op het EK indoor in het Poolse Torun. Opmerkelijk was toen dat Doom tijdens die wedstrijd een spierscheur in de hamstring opliep en toch nog een meer dan behoorlijke tijd neerzette.

Niet teleurgesteld

Ondertussen zijn we anderhalve maand verder en is de blessure helemaal genezen. De atleet van AV Roeselare vertoeft momenteel in het Turkse Belek waar hij in ideale omstandigheden het zomerseizoen voorbereidt. “De trainingen verlopen heel vlot en ik voel dat ik stilaan weer onder stoom raak,” zegt hij. “Door die blessure had ik eigenlijk geen rekening gehouden met een selectie voor de World Relays. Dit komt voor mij veel te vroeg en het zou bovendien te risicovol zijn om daar al te lopen. Ik heb er dan ook geen enkel probleem mee dat ik niet geselecteerd ben. Mijn hoofddoel is om in topvorm te zijn op het Belgisch kampioenschap. Ondanks de achterstand die ik heb opgelopen door de blessure ben ik zeer tevreden over het niveau dat ik nu al weer haal. Ik zit op schema”, besluit hij.

Belgische selectie

De Belgische selectie voor de World Relays bestaat uit de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Christian Iguacel, Jonathan Sacoor en Robin Vanderbemden bij de mannen, en Cynthia Bolingo, Paulien Couckuyt, Camille Laus, Hanne Maudens, Margo Van Puyvelde en Imke Vervaet bij de vrouwen. (Gunther Dekie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten